Mehmet Şimşek, Türkiye'nin uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's'un kredi notunun yükseltilmesini değerlendirdi. "Doğru yoldayız." diyen Şimşek, Düsseldorf'ta düzenlenen "8. Türk-Alman Ekonomi Günü" etkinliğinde, Türkiye ekonomisi ve Türkiye-Almanya ilişkileri üzerine görüşlerini paylaştı.

"DOĞRU YÖNDE İLERLİYORUZ"

"Beklentiler, önümüzdeki 12 ay için enflasyonun yüzde 35'lere düşeceğini gösteriyor ve Türkiye'nin kredi notu yükselişe geçti. Bir süre önce Fitch kredi notumuzu artırmıştı. Şimdi de Standard & Poor's kredi notumuzu yükseltti. Dolayısıyla, doğru yoldayız. Tüm bunlar bunu gösteriyor." diyen Bakan Şimşek, fiyat dengesinin önemine dikkat çekti ve tek haneli enflasyon hedefinin 2026 yılında gerçekleştirilebileceğini belirtti.

"FİYAT DENGESİ ÖNCELİĞİMİZ"

Şimşek, "Önceliğimiz, elbette, fiyat dengesi. Yani enflasyonun tek haneli rakamlara indirilmesi. Enflasyon maalesef oldukça yüksek. Mayıs ayında enflasyonun yüzde 70'in üzerine çıkması bekleniyor. Ancak, uygulamaya koyduğumuz politikalarla enflasyonun hızla düşeceğine inanıyoruz ve 2026'da tekrar tek haneli enflasyona döneceğiz. Uzun bir yolculuk olacak ama başaracağız çünkü etkili bir programımız var." şeklinde konuştu.

Türkiye'de cari açığın azaltılmasına yönelik programlarının olduğunu belirten Şimşek, Türkiye-AB ilişkilerine de değinerek şunları ekledi:

"Kamu alımlarını ve hizmetlerini kapsayacak şekilde Gümrük Birliği'nin güncellenmesinin, hem Türkiye'nin hem de Avrupa Birliği'nin çıkarına olduğunu düşünüyoruz. İki taraf için de açık bir şekilde faydalı bir adım atmamız gerekiyor. Avrupa Parlamentosu seçimlerinden sonra bu sürecin hızlanacağını umuyorum."

Kaynak: (Haber Merkezi)