Şafak ve Yavuz Selim Mahalleleri arasında bulunan 3501. Sokağa kurulmaya çalışılan baz istasyonunu iki mahallenin sakinleri kurdurtmadı.
Saat 10.30 sıralarında 3501. Sokağa gelen ekipler bir GSM ait bir baz istasyonu kurmaya çalıştılar. Ancak iki mahalle sakinleri baz istasyonunun kurulmasını engelledi. Konu ile ilgili bilgi veren Belediye Zabıta Müdürü Ahmet Turgut, 20 gün öncesinde baz istasyonu kurmaya çalıştıklarını ve mahalleli tarafından belediyenin bilgilendiğini belirtti.
Zabıta ekiplerinin olay yerinde gerekli izni belediyeden almadan baz istasyonu kuramayacakları kanun hükmünün gerekçesiyle ilgili firmaya bildirdiklerini ve ilgili firmanın ikinci haftada tekrar bir girişimleri olduğunu vurgulayan Turgut, "Bu girişimleri de sonuçsuz kalınca belediye zabıta ekipleri tarafında gerekli malzemelerine el konularak belediye zimmetine alındı. İlgili firma oraya baz istasyonu kurmayacaklarını belirttik. El konulan malzemeler iade edildi. 3 saat sonra tekrar aynı yerde kurmak istemeleri üzerine mahallede tekrardan gerginlik yaşanmasıyla emniyet güçleri ve biz olay yerine geldik. Gerekli incelemelerden sonra kanun çerçevesinde izin olmadığını gereken firmaya bildirdik." şeklinde konuştu.
Mahalle sözcüsü Abidin Özdaş, "Bu mahalleye gelerek baz istasyonu kurmuşlar baz istasyonlar zehirlidir. Mahalliler kanmasınlar parayla yol veriyorlar millet hepsi zehirleniyorlar. Geçen sene başka bir mahallede kurdular. Aynı akşam iki kişi kalp krizi geçirdi. Baz istasyona karşıyız. Bize cezada verilse buraya bizim mahalleye baz istasyonu kurdurmayız. Baz istasyonu kurulup çoluk çocuklarımızın ölümüne ve yaşlılarımızın kalp kirazı geçirmelerine göz yumamayız. Kurulmasını istemiyoruz."dedi

Editör: Haber Merkezi