Seminere Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın AK, okul müdürleri ve idarecilerin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.
15 Temmuz Şehitler Lisesi ve Yavuz Selim Ortaokulu’nda konferans salonlarında düzenlenen seminerde konuşan Bismil Genç Memur-Sen İlçe Başkanı Bilal Şen “ Genç Memur-Sen olarak gençliğin sorun ve ihtiyaçlarını tespit edip onlara çözümler üreten, gençlere yeterli fırsat ve imkanları sunan ve gençler arasında ortak bir kimlik ve aidiyet duygusu geliştiren bir politikayla çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu bağlamda Diyarbakır yeşil ay şube başkanı abinizi can kulağıyla dinlemenizi tavsiye ediyorum dedi.
Ardından Yeşil Ay Genel Merkezi tarafından hazırlanan Bağımlılıkla Mücadele kamu spotları videoları gösterimi yapıldı. Konferansta konuşan Yahya Öğer  “Bağımlılıkla mücadele meşakkatli bir iştir. Bağımlı bir insana tıpkı kanser hastasına gösterilen ilgi ve alaka gibi ilgi gösterilmesi gerekir. Bağımlılıktan uzak durmak için hayır demek çok önemlidir. Hayır demek düşük profilli olmak demek değil bilakis kendini kabullendirme ve özgür olduğunun kanıtıdır.” Öğer konuşmasının devamında tütün bağımlılığının zararlarını, tütün bağımlılığının çevereye verdiği tahribatı ve pasif içicilik üzerine var olan zararları anlattıktan sonra öğrencilerden sorular talep etti.
Seminerin sonunda Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın AK kısa bir konuşma yaparak “Hayatımda ne alkol ne de sigaranın tadına bile bakmadım. Elime bile almış değilim ve çok sağlıklı ve mutluyum. Sizde hiçbir şekilde bu tarz maddelere elinizi dahi sürmeyin” dedi. Ardından konuşmacı Yahya Öğer’e teşekkür plaketi sunan Ak, emeği geçen herkese teşekkür etti.

81.jpg1-061.jpg4-048.jpg
 

Editör: Haber Merkezi