Türkiye genelinde yapılan üniversite adaylarının katıldığı Lisans Yerleştirme Sınavı'nın (YGS) Sosyal Bilimler Sınavı'nda (LYS-4) öğrenciler sınavda ter dökerken, veliler dışarıda dua etti.

LYS'de öğrenciler sınav merkezlerinde ter dökerken, veliler de okulun önünde heyecanlı bekleyişlerini sürdürdü. Yenişehir ilçesindeki Selahaddin Eyyübi Anadolu Lisesi önünde bekleyen kimi veliller Yasin-i Şerif okurken, kimisi de dua etti. Bazı velirler ise heyecanlarını bastırmak için çekirdek çıtlattı.

Sıcaktan bunalan veliler gölgelik yerlere sığınarak sınavın bitmesini bekledi. Oğlu sınava giren Sultan Kılış AA muhabirine, oğlunun 4 yıldır buna hazırlandığını ama bir türlü kazanamadığını söyledi.

Kılış, oğlunun çok çalıştığına dikkati çekerek, "Oğlumun puanı il dışındaki üniversiteleri tutsa da maddi imkansızlıktan yollayamıyoruz. Diyarbakır'da gençlere iş imkanı sağlanırsa gençler belki bu kadar üniversite sınavının peşinden koşmaz. Oğlum kitaptan başını kaldırmıyor ama stresten dolayı kaybediyor. Rabbimden dileğim tüm öğrencilerin sınavının iyi geçmesidir. En güzel yerleri kazansınlar. Bütün anne ve babaların yüzü gülsün" şeklinde konuştu.

Öte yandan, sınavdan erken çıkan öğrencilerden Metin Emre de tarih sorularının zor, felsefe grubu sorularının ise kolay olduğunu belirtti. - Diyarbakır

 

Editör: Haber Merkezi