Bismil ilçesinde ikamet eden Yusuf Altınbıçak’ın acılı babası Rıfat Altınbıçak, oğlunun çocukluğunu ve gençliğini hastane yolarında geçirdiğini ve hayatta tutunamadığını söyledi. 
Baba Altınbıçak, yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Oğlum 6 aylıkken ateşi çıktı. Onu doktora götürdük yapılan tahlil sonuçlarından sonra lösemi hastalığı olduğunu öğrendik. 14 yaşına kadar her ay ayda iki hastaneye gidiyorduk. Doktorların tavsiyesi üzerine Antalya Akdeniz Üniversitesi'nde ilik nakli için oğlum Yusuf’u götürdük. 2014 Ekim’in 27'sinde kardeşinden alınan ilikle ilk ilik nakli oldu. Birinci ameliyatı ilik uyuşmazlığından dolayı olmayınca ikinci ameliyatı 2015 Haziran ayında tekrar kardeşinden alınan ilikle ilik nakli yapıldı."
İkinci kez ilik nakli olan oğlunun, ameliyattan sonar karaciğerinden mantar enfeksiyonuna yakalandığını söyleyen Baba Altınbıçak, "6 yıldır Antalya Akdeniz Üniversitesi’nde tedavi gören oğlum Yusuf 11'inci sınıf öğrencisiydi. Öğrenimine hastanede hasta yağında devam ediyordu.  Hastanede tedavi gören Yusuf, kalbi daha fazla dayanamadı, solunum yetmezliğinden dolayı hayata gözlerini yumdu." dedi.
Oğlunun vefatının ardından cenazeyi Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde defnetmek için Antalya’da bulunan Hasta Yakınları Derneği ve Kan Gönüllülerine haber verdiğini aktaran Baba Altınbıçak, "Bu dernekler kendi içlerinde gerek hastanın babaları olsun gerekse hastanın anneleri olsun kendi aralarında sıkı bir iletişim içindeler. Hem maddi hem manevi olarak birbirlerine yardımda bulunuyorlar. Durumumuzu onlara bildirdikten sonra bana dediler ki, 'Siz çocuğunuzun evraklarını bize verin, gerisine karışmayın. Biz cenazeyi uçakla memleketinize göndeririz.' Sağ olsunlar öyle yaptılar, uçak parasını karşılayıp cenazemizi gönderdiler. "
Altınbıçak, "Biz, çocuğumuzun tedavisi için gurbete Antalya’ya gittik. Onlar orada bize sahip çıktılar. Gerek maddi gerek manevi olarak bizi yalnız bırakmadılar. Kan lazım olduğu zamanlarda ise sosyal medyada bize kan arıyorlardı. Bu yöntemle bunu gören ve duyanlar gelip kan bağışında bulunuyorlardı." ifadelerini kullandı.

01-126.jpg02-188.jpg

Editör: Haber Merkezi