Tüm dünya genelinde etkisini sürdüren Covid-19 salgını nedeniyle Türkiye’de alınan yeni kısıtlama tedbirleri nedeniyle sadece paket servisi ve gel-al servisi yapan Bismil’deki lokanta ve restoran esnafı, işlerinin yarı yarıya düşmesinden dert yanıyor.
Geçtiğimiz yıldan beri hayatı olumsuz anlamda etkileyen ve günlük yaşamı durma noktasına getiren küresel Covid-19 salgını en çok küçük esnafı olumsuz etkiledi.
Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında yaklaşık 10 aydır belirli kısıtlamalar altında ayakta durmaya çalışan esnaf, iş yapamamaktan şikâyetçi.
Mart ayında Türkiye’de görülmeye başlamasından sonra adım adım tedbirlerin alındığı ve kısıtlamalar ile birlikte esnaf, zor dönemden geçti. Yaz aylarında hafiflemesi ile birlikte yeni normalleşme sürecinin başladığı süreçte esnaf, yavaş yavaş toparlanma sürecine girerken yeniden yükselişe geçen Covid-19 vakaları bazı önlemleri tekrar getirdi.
Aylarca kepenkleri kapalı kalan ve iş yapamayan esnaf, bu süreci zor da olsa atlatırken yeni başlayan süreçte bu işi daha fazla götüremeyeceğinden endişe ediyor.
Covid-19 tedbirleri kapsamında alınan kararlara göre, restoran, lokanta, pastane, kafe, kafeterya gibi yeme-içme yerleri 10.00-20.00 saatleri arasında sadece paket servis ve gel-al hizmeti verecek şekilde açık kalabiliyor. Saat 20.00'den sonra ise sadece paket servisi verilebiliyor.

03-232.jpg
 

Editör: Haber Merkezi