Diyarbakır'ın Lice ilçesine bağlı Yaprak köyünde meydana gelen 4.7 şiddetindeki depremde can kaybı olmazken, bazı evlerin duvarları çatladı.

Edinilen bilgiye göre, sabah saat 06.17'de yaşanan depremin merkez üssü olan 174 haneli Yaprak köyünde duvarlarında oluşan çatlama nedeniyle evlerine giremeyen vatandaşlar, sokakta bekliyor.

Köy Muhtarı Ali Kuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, depremin yaşandığı anda büyük bir gürültüyle uyandıklarını anlattı.

1975 yılında Lice'de yaşanan depremde köyden çok sayıda kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatan Kuş, ''Bunun vermiş olduğu tedirginlik yüzünden kimse evine giremiyor. Köyde çok büyük bir hasar yok. Prefabrik evlerin duvarlarında çatlaklık oluşmuş'' dedi.

Köy sakinlerinin kalıcı konutlara yerleşmek istediğini belirten Kuş, ''O dönemde geçici olarak dağıtılan prefabrik konutlar yerine bizlere kalıcı konutların yapılmasını istiyoruz'' diye konuştu.

Bu arada, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre, saat 10.06'da merkez üssü Kulp ilçesi Çağlayan Köyü olan 3.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Editör: Haber Merkezi