Diyarbakır’ın Lice ilçesinde dağlık ve ormanlık alanda 15 ile 17 Ekim 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilen operasyonlarda, PKK mezarlığının bulunduğu bölgedeki yapıların imha edildiği bildirildi.

Mezarlık içinde ve yol kontrol noktalarında toplam 30 kişinin gözaltına alındığının belirtildiği Diyarbakır Valiliğinin açıklamasında, “Şahısların üzerinde ve araçlarında yapılan aramalarda; bir adet M-16 piyade tüfeği ve 2 adet boş şarjör, 2 adet kaleşnikof piyade tüfeği ve 2 adet dolu kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 2 adet tabanca ve 2 adet dolu tabanca şarjörü ele geçirilmiştir. Operasyon kapsamında, Lice Yolçatı bölgesinde bulunan ve PKK tarafından kullanılan mezarlığın çevresinde yapılmış yasadışı yapılar [(konferans salonu, bekleme salonu, sözde müze, sözde mahkeme olarak kullanılan yapı, heykel kaidesi, tak vb.) ilgili makamlar tarafından verilen yıkım ve el koyma kararlarına istinaden yıkılmıştır.(Mezarlık yıkılmamıştır)” denildi.

Açıklamada ayrıca, Yolçatı ve Dibek bölgesinde yapılan operasyonlarda, 4 tarlada 600 bin kök kenevir, 2 tarla kenarında 400 kilogram kubar esrar ele geçirildiği ve bir şüphelinin yakalanarak gözaltına alındığı belirtildi.

PKK’liler tarafından kullanılan 5 sığınağın tespit edilip içerisindeki muhtelif eşyaların da ele geçirildiğinin kaydedildiği açıklamada, “3 şüphelinin ise yakalama çalışmalarına devam ediliyor. Yakalanan şüpheliye ait evde yapılan aramada bir adet ruhsatsız av tüfeği, bir adet ruhsatsız tabanca, 39 adet av tüfeği fişeği, bir adet tabanca şarjörü ile 3 adet tabanca fişeği ele geçirilmiştir. PKK mezarlığının girişinde bulunan yol üzerinde 2 adet el yapımı patlayıcı düzeneği ile girişte çukur içine bırakılmış vaziyette 58 adet el yapımı patlayıcı tespit edilmiş ve etkisiz hale getirilmiştir.” ifadelerine yer verildi.  (İLKHA)

020.jpg

Editör: Haber Merkezi