Lice heykel olaylarıyla ilgili Bismil Belediye eş başkanları ve seçilmişler Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesine gitmek için yola çıktı.

Lice ilçesinin Sisê köyünde bulunan Mahsun Korkmaz heykelinin yıkılmasından sonra çıkan olaylarda ağır yaralı olarak Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesine kaldırılan Mehdi Taşkın(20) adlı vatandaş ve  hastaneye kaldırılan  uzman çavuş Uğur İnal (27) hayatını kaybetti.

 

Yapılan açıklamaya göre operasyona katılan 27 yaşındaki uzman çavuş, ilçe jandarma komutanlığına döndükten sonra, silahla yaralandı. Helikopterle getirildiği Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi’nde ameliyata alınan uzman çavuş Uğur İnal(27), kurtarılamadı.

----------------------------------------------------------------------------

"KANDİL İLE DİREKT GÖRÜŞÜLMELİ"

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, çözüm sürecinde bundan sonra görüşme heyetinin genişleyeceğini söyledi; "Yeni heyetimizin Kandil'le de direkt görüşmesini arzu ediyorum" dedi.
 

Atalay, kendilerinin HDP ile siyasi olarak görüştüklerini söyledi. Son adımların belirlenmesi safhasında olduklarını belirtti. "Sonbahar, eylül sonu dediğimiz genel belirlemedir. Parlamento açılmadan bu yaz dönemini değerledirelim eylem planının somutluğunu ortaya koyalım. Kimin ne yapacağı belirlensin" diye konuştu. 

ATALAY, LİCE'DEKİ HEYKEL GERGİNLİĞİNİ ÖRNEK GÖSTERDİ, PROVOKASYON UYARISI YAPTI.

Atalay, Lice'de, bir kişinin öldüğü, PKK'li Mahsum Korkmaz'ın heykelinin yıkımı sırasında çıkan olaylara da değindi. Heykelin dikilmesinin zamanlamasına dikkat çekti:

"Aniden bir heykel olayı çıktı Lice'de. Ben perşembe günü çözüm süreci ile ilgili önemli açıklamalarda bulunuyorum, İmralı heyeti önemli açıklamalarda bulunuyor, iş en ciddi şekilde yürüyor, tam o günde bir heykel çıkıyor ortaya. Bir iki gazete hemen ertesi gün haber olarak veriyor bunu. Çözüm sürecinden mutlu olmayan bu işlerin bitmesini istemeyen kesimlerden de beyanatlar geliyor.

Provokasyon her yerde var siyaset içinde de var, orada da var basın içinde de var. Hepsinin işbirliği ile bu provokasyon atlatılmış oldu. HDP heyetiyle filan da görüşüldü onların da bilgisi olan bir şey değil. Onlar açısından bu bir provokasyondur. Olan bir cana oldu yazık oldu."

Atalay, bundan sonrası için de "Bir sürü provokasyon olabilir, hazırlıklı olmak lazım" dedi.  

 

Editör: Haber Merkezi