1 Haziran'da yapılacak olan Liselere Geçiş Sınavı (LGS) için başvurular bugün itibariyle başlayıp, son başvuru tarihi 14 Nisan.

8. sınıf öğrencileri, 3-14 Nisan tarihlerinde LGS'ye başvurabilecek. Sınav giriş belgeleri 22 Mayıs'ta yayımlanacak ve sınav 1 Haziran'da yapılacak. Sonuçlar ise 24 Haziran'da açıklanacak.

Başvuru nerede yapılacak?

Merkezi Sınav başvuruları isteğe bağlı olup sınava katılmak isteyenler, başvurularını 3-14 Nisan 2019 tarihleri arasında elektronik ortam üzerinden öğrenim gördükleri okullara yapacak.

Sınav saati, soru sayısı ve sınav süresi

Sınav, 8'inci sınıf öğretim programları esas alınarak yapılacak. Sınav, iki oturum hâlinde uygulanacak, çoktan seçmeli 90 soru sorulacak ve aynı gün yapılacak.

Birinci oturum, 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve süresi 75 dakika; ikinci oturum ise 40 soruluk sayısal alandan oluşacak ve süresi 80 dakika olacak.

Birinci oturumda, 8'inci sınıf Türkçe, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile Yabancı Dil, ikinci oturumda ise Matematik ve Fen Bilimlerinden sorular yöneltilecek.

Merkezi Sınav başvuru ve sonuçlarıyla ilgili iş ve işlemler elektronik ortam üzerinden gerçekleştirilecek.

Öğrencinin herhangi bir sorunla karşılaşmaması için elektronik ortam üzerinde bilgilerinin kayıtlı ve güncel olması gerekmekte.

Öğrenciler, elektronik ortam üzerinden başvuru bilgilerini takip edebileceklerdir.

Ortaöğretime Geçiş Yönergesi için tıklayınız.

Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu için tıklayınız.



 

Editör: Haber Merkezi