Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Diyarbakır milletvekili Leyla Zana, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde düzenlenen mitingde görev yapan kadın polislere karanfil dağıttı.

Silvan İlçesi Azizoğlu meydanında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen mitinge konuşmacı olarak katılan BDP Diyarbakır milletvekili Leyla Zana, kadın polislere karanfil dağıtmayı da ihmal etmedi. Zana, bir kadın polisin, uzattığı karanfili almak istememesi üzerine "Bugün Kadınlar Günü. Siz de bir kadınsınız" diyerek karanfili alması için ısrar etti. Bunun üzerine kadın polis, Zana'nın uzattığı karanfili aldı.

"KADIN OLMAZSA ERKEK AÇ KALIR"

Mitingde Kürtçe konuşan BDP Diyarbakır Milletvekili Leyla Zana, şunları söyledi:

"Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle burada toplanmış bulunmaktasınız. Tüm kadınların gününü kutluyorum. Erkekler, kadınların sayesinde ekmek yiyorlar. Kadın olmazsa erkek aç kalacaktır. Çünkü erkeğin yemeğini kadın yapıyor. Burada sayınız az olabilir ama kadınlar ayaklandığında insanlığın yarısısınız. Dört duvar arasında olan kadınlarımızın da yürekleri bugün bizimledir. 5 bin yıldır kadın emek veriyor ve erkek de bunu yiyor.

Buna artık yeter diyoruz. Erkek derin bir şekilde düşünürse kadının fedakarlığını iyice görecektir. Kadın, erkeği bir seviyeye getirmesi için uykusuz kalmış ve bir lokma ekmeği kendisi için fazla görmüştür" dedi.

Mitinge Diyarbakır milletvekili Leyla Zana'nın yanı sıra Kurdi-Der, Meya Kadın merkezi, Meya-Der, BDP Hazro ve Silvan ilçe teşkilatları da katıldı.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı miting sonrası kalabalık, olaysız bir şekilde dağılırken ismi öğrenilemeyen bir kişin gözaltına alındığı illeri sürüldü.


 

Editör: Haber Merkezi