Son günlerde altın fiyatlarındaki ciddi artışın bazı günlerde birçok kuyumcunun siftah bile yapamadan kepenk kapatmasına neden olduğunu belirten Bismilli kuyumcu esnafı, doların yükselmesi ile ona bağlı olan altın kurunun da yükselişe geçmesi ile satışların ciddi oranda düştüğünü dile getirdiler.

Bismil'de zor günler geçiren kuyumcu esnafı, altın fiyatlarındaki artış ile birlikte satışlarda düşüş yaşandığını belirterek,  altın fiyatlarının yüksekliğinden dolayı vatandaşların altına yatırım yapmaktan kaçındıklarını ifade ettiler.   

Son günlerde doların hızlı yükselişi diğer sektörlerde olduğu gibi kuyumculuk sektörünü de vurduğunu belirten  kuyumcular, Türkiye’de doların yükselişinin TL bazında altının fiyatını da ciddi anlamda yükselttiğini belirtti.

Dolara bağlı olarak yükselen altın fiyatlarının, satışlarını ciddi anlamda düşürdüğünü belirten Bismil kuyumcular derneği başkanı Mehmet Nazif Ekmez, altın piyasasının bir düzene oturmasını istediklerini söyledi.

Kuyumcu esnafı olarak çok zor günler geçirdiklerini belirten Ekmez, “Durgunluğu bizler de artık neye bağladığımızı bilmiyoruz. Ortalıktabir şey yok. Tamam, biraz sıkıntılar var. Ama birden bire altının gramında 15-20 TL bir artış yaşandı. Bu kadar yükselmeyi biz de neye bağlayacağımızı bilemiyoruz. Bağlayacak bir neden yok.” dedi.

Editör: Haber Merkezi