Düğün sezonunda altın piyasasının canlanması bekleniyordu ancak altın fiyatlarındaki artış, satışlarda azalmaya neden oldu. Kuyumcular geçen seneye oranla satışlarda yüzde 50 azalma olduğunu ifade ettiler.
Pandemi sürecinden dolayı zor günler geçirdiklerini ifade eden kuyumcular, hiç bu kadar kısır bir dönem geçirmediklerini belirttiler.
Coronavirus tedbirleri kapsamında bu yaz düğün, nişan, kına gibi organizasyonların iptal edilmesi ve ertelenmesinden dolayı altın satışları da geçen yıllara göre çok az oldu. Düğün öncesi altın alan birçok çiftin altınlarını bozdurmaya geldiğini belirten Bismil’deki kuyumcular, çiftlerin bu süreçten dolayı altınlarını nakit paraya çevirmeyi tercih ettiğini söylediler.
Pandemiden dolayı her sektörde olduğu gibi altın sektöründe de işlerde düşüş olduğuna dikkat çeken kuyumcular, altın fiyatlarının sürekli değişmesiyle iş yapamadıklarını alım gücü düşen vatandaşın altın alamaz hale geldiğine dikkat çektiler.
Bu yaz düğün sezonunda bekledikleri hareketliliği göremediklerini belirten kuyumcular, geçen yıllara oranla altın satışlarının çok düşük olduğunu ifade ederek, altın fiyatlarının aşırı yüksekliğinden dolayı vatandaşların zorunlu olmadıkça ve mecbur kalmadıkça altın almadıklarını dile getirdiler.
Piyasanın durgunluğundan yakınan kuyumcular, altın fiyatlarının sürekli yükselmesi ve fiyattaki belirsizlik nedeniyle vatandaşların altın alamadığını ve bundan dolayı düğün yapmaktan kaçındığını belirttiler.

 

Editör: Haber Merkezi