7 Haziran’da yapılan genel seçimler sonrası piyasada bir güvensizlik ortamının olduğunu belirten Kuyumcu sektörü, 25’inci dönem milletvekili seçimlerinden sonra altın fiyatlarının yükselişe geçtiğini dile getirdiler.

Seçimlerden sonra altın fiyatlarının 5 lira yükseldiğini kaydeden Kuyumcular,  doların yükselmesiyle birlikte altın fiyatlarının yükseldiğini, bundan dolayı kuyumculuk sektöründe durgunluk olduğunu belirttiler.

Türkiye’de doların yükselmesiyle birlikte altın fiyatlarının da yükseldiğine dikkat çeken Bismil Kuyumcular Odası Başkanı M.Nazif Ekmez, şuan hükümetin kurulmamasından dolayı bir belirsizlik olduğunu söyledi.

Ekmez, Şuan hükümetin kurulmamasından dolayı bir belirsizlik olduğunu belirterek, “İleriki günlerde ne olacağını tam olarak bilmiyoruz. İleriki günlerde neler olacağını daha iyi göreceğiz. Ancak şuanda bir kaos ortamı olduğunu söylemenin doğru olmadığı kanısındayım. Uluslararası piyasada yaşanan dengesizlikler de piyasayı olumsuz yönde etkiliyor.” ifadelerini kullandı.

 

Editör: Haber Merkezi