Vatandaş ‘gelir testi’ süresinin uzatılmasını istedi

Ocak ayında yürürlüğe giren zorunlu Genel Sağlık Sigortası sebebiyle gelir testi yaptırmak isteyen vatandaşlar, kaymakamlıklar önünde uzun kuyruklar oluşturuyor. Vatandaşlar 31 Ocak'ta dolacak sürenin uzatılmasını istiyor.

1 Ocak 2012 tarihinde yürürlüğe giren zorunlu Genel Sağlık Sigortası kapsamında vatandaşların gelir testi yaptırmak için bağlı bulundukları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvurmaları gerekiyor. Başvuru süresinin 31 Ocak'ta son bulması sebebiyle kaymakamlıklar önünde uzun kuyruklar meydana geldi.

"GELİR TESTİ SÜRESİ UZATILSIN"

Yürürlüğe giren zorunlu Genel Sağlık Sigortası uygulamasına destek veren vatandaşlar, gelir testi için belirlenen sürenin uzatılmasını talep etti. Bazı vatandaşlar, uygulamanın ne anlama geldiğini bilmedikleri için müracaatın son günlere kaldığını belirtti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de dün konuyla ilgili yaptığı açıklamada gerekirse sürenin uzatılabileceğini ifade etmişti. Şahin, gerekirse memurların mesaiye kalacağını, vatandaşların mağdur olmayacağını kaydetmişti.

 

 

Editör: Haber Merkezi