“ŞERİATA İZİN VERMEYECEĞİZ”
Konferans salonunun girişine oturarak konukların girmesini engelleyen sol görüşlü öğrenciler, “Şeriata izin vermeyeceğiz” sloganları atarak konferansın yapılmasına izin vermedi.
İzin alınmış program icra edilemedi. Sol görüşlü öğrenciler programa gidenleri adeta rehin aldı. “Gidin peygamberinizi başka yerde anın” diye slogan atarak, resmen terör estirdiler.

ÜNİVERSİTE YÖNETİMİ DUYARSIZ
Kutlu Doğum programına katılmak isteyen birçok öğrenci salona girmek için uzun süre beklerken, üniversitenin özel güvenlik güçlerinin sol görüşlü gruba hiçbir müdahalede bulunmaması dikkat çekti. Üniversite yönetimi, programın yapılması için sol görüşlü öğrencileri ikna etmeye çalışsa da başarılı olamadı. Ayrıca üniversite yönetimi emniyet güçlerinin olaya müdahale etmesine izin vermedi. Güvenlik güçleri ise konukları korumak için çember içine aldı. Konukların duyarlı davranması sonucu herhangi bir arbede çıkmadı.

BASINA SANSÜR
Hacettepe Üniversitesi yönetimi özel güvenlikçiler eliyle, sol görüşlü öğrencilerin terör estirmesine çanak tuttu. İzinli yapılan programı sabote eden gruba hiçbir müdahale edilmediği gibi basına da sansür uygulandı. Üniversite özel güvenlik görevlileri görüntü olmak isteyen gazetecileri engelledi. Ancak, üniversiteye yaklaşık 100 kişilik sol görüşlü öğrenci grubunun girişine ise izin verildi.
(Yeni Akit)

Editör: Haber Merkezi