Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (s.a.v), Kutlu Doğum'u münasebetiyle Diyarbakır’ın Bismil İlçesi Tepe Beldesinde Mevlit etkinliği düzenlendi. Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen program, Kur-an'ı Kerim tilaveti ile başladı.
 

Peygamber Sevdalıları Platformu düzenlediği Kutlu doğumda, İki cihan güneşi Hz. Muhammed'in (s.a.v) kutlu doğumu münasebetiyle Tepe Beldesinde mevlit etkinliği düzenledi. Belde halkının yoğum ilgi gösterdiği "Kutlu Doğum" programı Kur-an'ı Kerim tilaveti ile başladı.

Ardından Kürtçe Mevlit okundu. İlahi sanatçıları Grup Vuslat İlahi Grubu ve küçük kız çocuklarının seslendirdiği bir birinden güzel ilahiler, peygamber sevdalılarına duygulandırdı.

Mele Kerbela Hoca: Selam Olsun İki Cihan Güneşine;
Programa Konuşmacı olarak katılan ve Kürtçe konuşma yapan, Mele Kerbela Şanlı hoca, Peygamber Efendimize salâvatlar gönderdi. Kerbela Hoca, Kurtuluş ve özgürlüğün tek çaresi olarak Allah Resulü'nü gösterdi.

“Hiçbiriniz, ben kendisine babasından, çocuğundan ve bütün insanlardan daha sevgili olmadıkça iman etmiş olmazsınız.” (Buhârî, Edeb, 96.) buyurmuştur.

İşte bu sebeple, Hz. Peygamber’e gönülden inanan ashabı ondan gelen emirleri büyük bir teslimiyetle yerine getirdiler. O’na derin saygı duydular, derdine ortak oldular. Hidayetin insanlara ulaştırılmasında, O’na her zaman maddi ve manevi destekte bulundular. Onu her şeyden fazla sevdiler. Bizim için bir lütuf olan Hz Peygamber (sav)’in Allah’ın elçisi olduğuna inanmanın yanında O’nu samimiyetle sevmeli, O’nun sünnetini öğrenerek kendimize rehber edinmeliyiz. Dedi.

Kerbela Hoca konuşmasında, Hayatı boyunca ümmeti diyen, sıkıntı, keder ve ızdırapların herkesten derince vicdanında duyan Allah Resulü, ümmetinin dünya ve ahirette takılıp yollarda kalmaması; en önemlisi de cehennem azabına düşmemesi için çırpınıp durmuş, dua Allah’a yalvarmıştır. dedi.

Bu asırda da Kur’an a el uzatıyorlar, Hatta daha da illeri giderek Yüce kitabımız Kur’anı yakıyorlar. Müslüman bunun hesabını kâfirlerden soracaktır. Dedi.

Daha sonra kürsüye geçen Melle Mahmut Akgül,  Bu mazlum halkın peygamber s.a.v şahsında halkımıza bomba yağdırdılar, kimyasallar attılar. Toplumlarda İslam tesis edilirse hiçbir hırsızlık ve kötülük yaşanmaz. Dedi.

Akgül, Bizler Senin Sünnetine Muhtacız
Allah Resulünü tanımamız gerektiğini ifade eden Mele Mahmut Akgül, O'nun âlemlere rahmet olarak gönderildiğini söyledi. Meleklerin bile salâvatlar getirdiğini belirten Akgül, bizim de ona salâvatlar getirmemiz gerektiğini ifade etti.

Efendimizin çektiği sıkıntıları dile getiren Akgül, tüm sıkıntılara rağmen hakkı haykırdığını ve günümüze kadar geldiğini söyledi. Akgül, "Bizler bugün Müslüman olduğumuz için zulümlere maruz kalıyoruz. Bu nedenle belki her zamankinden daha çok onun sünnetine muhtacız" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Mele Sabri Ortaç’ın okunan dua ile program sona erdi.

Program boyunca alanda bulunanlar zaman zaman tekbir ve salâvat-ı şerife getirdi.

 

 

Editör: Haber Merkezi