Bir ay önce kızını ve damadını ziyaret etmek için Romanya'dan Fransa'ya gelen, 53 yaşında 3 erkek 2 kız çocuğu annesi Emilia Arsene; 8 Nisan pazar günü Belçika'da düzenlenen kutlu doğum programı dönüşünde İslam'ı seçti. Emilia, bundan bir hafta sonra Paris kutlu doğum etkinliğinde Kelime-i Şahadet getirerek, imanını açıkladı.

Emilia hanım sorulara şöyle cevap verdi.

İslam'ı seçtiniz Allah mübarek etsin. Sizi İslam'a yönlendiren unsurlar nelerdir?
Beş yıl önce kızım bir Müslüman'la evlendiğinde, Müslümanlar ve İslam adına fazla bir bilgim yoktu. Ama kısa bir süre sonra kızım İslam'ı seçti ve Müslüman oldu. O zamanlar kızım kendine yazık etti diyordum. Zamanla damadım ve kızımın saygılı ve hürmetkâr tavırlar sergilemeleri beni tabi ki olumlu yönde etkiledi. Bu sefer Fransa'ya geldiğimde kızım İslam'ın güzelliklerinden bahsediyordu ve bana bir Kur'an verdi. Ben çok İncil okudum ama Ben Kur'an-ı okuduğumda kendimde bir huzur hissediyordum. İslam'ın insana, özellikle de kadına verdiği değeri gördüğümde müthiş etkilenmiştim. Müslümanların çok terbiyeli olduğunu gördüm ve eski dinime bakarak İslam'ın daha mükemmel bir din olduğunu fark ettim çünkü insanlara haksızlık etmiyor. Müslüman bir kadın ve erkek arasındaki saygı beni çok etkiledi.

Belçika kutlu doğum programı dönüşü Müslüman oldunuz biraz bahseder misiniz?
Belçika'ya gitmeden bir gün önce, damadım yarın Hz Muhammed'e (sav) gidiyoruz diyerek bana takılıyordu. O gece heyecandan sabaha kadar uyuyamadım. Belçika'da programın yapıldığı salona girdikten sonra nedenini bilmiyordum ama ağlıyordum. İşte o zaman cehalet içinde olduğumu anladım. Kur'an okunurken anlamıyordum ama göz yaşlarıma da hakim olamıyordum. Hayatımda ilk defa böyle bir ortam görüyordum, ne diye bilirim ki duygularımı ifade edemiyorum. Müslüman olmadan geceleri rahat yatamıyordum, Müslüman olduktan sonra geceleri, yeni doğmuş bir bebek gibi rahat ve huzurlu uyuyorum. Eski halimden bir eser kalmadı bende.

Geçmişte Hıristiyan'dınız, İslam'la karşılaştırdığınız zaman nasıl bir fark görüyorsunuz?
Çocuklarım küçükken; büyük kızım kiliseye gider bazı kitaplar getirirdi, ben de onlardan bir şeyler okurdum yani sadece okurdum. Ama bugün Allah'a ibadet etmenin lezzetini alıyorum. Şunu da söylemek isterim ki; Müslüman olduktan sonra düşüncelerim, hatta rüyalarım ve uykum bile değişti. Sanki bedenimden çıktım ve temizlenip yeniden bedenime döndüm.

 

Editör: Haber Merkezi