Kutlu doğum kutlu olsun, kutlu doğum Haftası münasebetiyle Peygamberimiz Hazreti Muhammet’in(SAV) hayatı   hakkında. Peygamberler zincirinin son halkası Peygamberimiz Aleyhüs’selam’dır. onunla, peygamberlik zinciri,  hem tamamlanmış hem de ilk halkayla bütünleşmiştir. Nübüvvet müessesesi onunla hitama ermiş, ilahî vahiy onunla kemale ulaşmıştır. O, aynı zamanda, kusurdan münezzeh, eksiksizliğin, mükemmelliğin ve kemalin eşsiz temsilcisidir. Dünyada hiçbir fani, Peygamber Efendimiz kadar sevilmemiş ve onun kadar ilgi görmemiştir. İnsanlık, küfür, kin, intikam, düşmanlık, zorbalık ve zulüm saltanatından, onun Allah katından getirdiği din sayesinde kurtuldu; o, peygamberlik zincirinin son halkasıdır.           Dinimizde peygamber inancının son derece merkezî bir önemi vardır. Yüce Allah, insanlığın kurtuluşu için gerekli ve yeterli olan evrensel doğruları, bir taraftan, peygamber vasıtasıyla beşeriyete ulaştırır, diğer taraftan da, bu evrensel doğruların sosyal hayata nasıl getirileceğinin somut örneğini de, yine, peygamber vasıtasıyla gösterir.
 
         Geçen Pazar günü Bismil’de Kutlu Doğum etkinliği erkeklerden çok bayanlar gelmişti. Yoğun katılımın gerçekleştiği Kutlu doğum Programa birbirinden ünlü ve çok sevilen ilahi sanatçılar katıldı. Sahneye çıkan ilahi sanatçılardan ilahileriyle binlerce vatandaş tarafından yoğun ilgi ile izlendi.
         Kurtuluş Allah’ın dini islamdadır. Bu konuda hepimize görev düşüyor. Acaba ailemize çocuklarımıza akrabalarımıza komşularımıza ve geleceğimiz olan gençlerimize sahip çıkıyor muyuz?  Onlara Resullullah’ın hayatını anlatabiliyormuyuz? Kur’anı öğretebiliyormuyuz? Bütün bunlar Allah kiyamet gününde bize hesap soracaktır.
 
         Peygamberler, dinin insanlığa sunduğu model, insan konumundadırlar. Bu sebeple, Kuran-ı Kerim’de, Peygamberimize -insanlara- “eğer, Allah’ı seviyorsanız bana tabi olun. Böylece Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın” diye buyrulmuştur.
 
         Müslümanlar için Hazreti Peygamber model insandır; çünkü, o, bir taraftan, Allah’ın buyruklarını olduğu gibi insanlara ulaştıran, diğer taraftan da, ilahî buyrukları gündelik hayatında en iyi şekilde uygulayarak, başka insanlara örnek olandır. Bu anlamda, Kuran-ı Kerim’de, Hazreti Peygamber’e hitaben “muhakkak sen, çok yüce bir ahlak timsalisin” buyurulurken, insanlara da “gerçekten, sizin için, Resülüllah’ta çok güzel örnekler mevcuttur” denilmektedir. Dolayısıyla, Hazreti Peygamber’i örnek almak, inanan insan için öncelikle dinî bir görev, dinî bir vecibedir.
 
          Hazreti Peygamber’den 1 400 yıl sonra yaşayan günümüz insanı, bugün Peygamberimizin nasıl örnek alınması gerektiği konusunu son derece iyi anlamak zorundadır; bu, bir mecburiyettir.
 
          Dolayısıyla, bir din için peygamberin önemi her şeyin üstündedir. Her fani insan gibi, o da Rahmeti Rahman’a kavuşmuştur; ama, getirdiği değerler ve normlar kıyamete kadar bakidir. Bu nedenle, Kuran’la birlikte, Peygamberimiz Hazreti Muhammed’in(SAV) çok iyi tanınması, anlaması şarttır; ancak, bu şekilde onu örnek almak mümkün olabilecektir.
 
          Şimdi, bize düşen, yüce kitabımız Kuran’ı ve Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed’i(SAV) ve yüce dinimizi doğru bir şekilde anlamak ve anlatmak suretiyle, asırların getirdiği yanlış anlayışları ortadan kaldırmak, Müslümanlara yeni bir ilim, yeni bir düşünce, tefekkür ve çalışma aşkı kazandırmaktır müslüman insanına bunu öğretmek Yüce insanlığın görevidir. Bugün muhtaç olduğumuz husus budur, bunun yolu da, okullarımızda inanan insana inancını öğretmekten geçmektedir.
 
          Biliyoruz ki, ülkemizde ve dünyamızda her alanda çok hızlı ve baş döndürücü gelişmeler yaşanmaktadır;gelişen günlük olaylar mutlaka bir yönüyle bizi, Müslümanları ilgilendirmektedir. Bu  nedenle, çağın ve sosyal gelişmelerin dışında kalınmamalı, aktüaliteyi takip etmeli; kendimizi ilmî, meslekî ve kültürel alanlarda devamlı yenilmeliyiz. Sosyal hadiseleri doğru algılayarak, dinimizi özüne uygun bir şekilde yorumlayarak, bid’at ve hurafelerden arınmış temiz bir din duygusuyla insanlarımızı, çocuklarımızı, gençlerimizi nakış gibi işlemeli ve bezemeliyiz ki, yanlışlara sapmayalım.
 
        Bu vesile ile tüm Bismil ve İslam aleminin kutlu doğum haftasını kutlar. ve İslam alemi için barış huzur ve İslam aleminin bundan sonraki süreçte birlik ve beraberlik içinde olmaları, birbirlerine karşı tesanüd ve teavün içinde olmalarını diler saygılar sunarım…