25 Mart (Pazar günü) Tepe Beldesinde,

01 Nisan 2012 (Pazar Günü) Bismil Newroz alanında Kutlu doğum etkinliği yapılacak.

      Kutlu Doğum Haftası'nı Güllerin Efendisi(sav)'e layık, ihtişamlı bir şekilde gerçekleştirecek.

Her yıl Türkiye'nin dört bir tarafından düzenledikleri "Kutlu Doğum" etkinlikleriyle adından sıkça söz ettiren Peygamber Sevdalıları Platformu, "2012 Kutlu Doğum" etkinlikleri için hazırlıklarını tamamladı.

PAZAR GÜNÜ (25 MART ) TEPE BELDESİNDE KUTLANACAK.

Kutlu doğum etkinliklerine 25 Mart Pazar günü Bismil’in Tepe beldesinde start verildi. Ayrıca, 01 Nisan Pazar günü Bismil Newroz alanında, 15 Nisan Pazar günü Batman'da ve 22 Nisan Pazar günü Diyarbakır İstasyon Meydanındaki Kutlu Doğum etkinlikleriyle birlikte toplamda 116 merkezde etkinlik düzenlemek için hazırlıkların tamamladığı kaydedildi.

01 NİSAN 2012 PAZAR GÜNÜ BİSMİL NEWROZ ALANINDA KUTLU DOĞUM ETKİNLİĞİ DÜZENLENECEK.

Özgürlük ve Kurtuluş Önderinin Kutlu Doğum Yaklaştı
İnsanlığı karanlıklardan aydınlıklara, zulümattan nura ve esaretten kurtuluşa çıkarmak üzere gönderilen özgürlük ve kurtuluş önderi Hz Muhammed'in (sav) kutlu doğumu yaklaştığını belirten Peygamber Sevdalıları Platformu, Peygamber Sevdasını gönüllerine nakşeden aziz halkımıza hizmet etmek ve sevdasıyla yandıkları Peygamberlerinin nurlu doğumuna ilişkin Kutlu Doğum programı düzenlemek amacıyla, halkın maddi ve manevi ihyası yolunda hizmet etmeyi misyon edinen İslami hassasiyete sahip Sivil Toplum Kuruluşları ile birlikte Türkiye'nin dört bir yanında günün önemine ilişkin etkinlikler icra edilmesi için çalışmalar yapmaktayız"

116 Merkezde Kutlu Doğum Etkinliği Düzenlenecek
Türkiye genelinde Peygamber Sevgisinin üst çatısı altında bir araya toplandıkları Sivil Toplum Kuruluşları ile birlikte bu yılki kutlu doğun etkinliklerine 25 Mart Pazar günü Cizre merkez ve Bismil Tepe Köyünde start verileceğini açıklayan Orhan, 15 Nisan Pazar günü Batman'da ve 22 Nisan Pazar günü Diyarbakır İstasyon Meydanı'ndaki Kutlu Doğum etkinlikleriyle birlikte toplamda 116 merkezde etkinlik düzenlemek için hazırlıklarını tamamladıklarını söyledi.

Peygamber Sevdalılarına Tavsiyeler
Orhan, Platform olarak halkımıza hizmet etmek amacıyla etkinlikler düzenledikleri gibi halkımızdan da etkinliklerin coşkulu bir şekilde geçmesi ve idrak edecekleri kutlu haftanın ve kutlu ayın manevi atmosferinden en iyi şekilde yararlanılabilmeleri adına bazı talep ve tavsiyelerde bulundu:

1. Tüm kardeşler, bulundukları yerlerde bu tür etkinliklerin yapılabilmesi için çaba göstermeli, ön ayak olmalı, etkinlikler yapılıyorsa her yönüyle destek vermelidir.

2. Yılın on iki ayında Peygambere getirilen salâvatların özellikle Nisan ayı içinde daha yoğun olarak gerçekleştirilmesini sağlamalı.

3. Kutlu Doğum sebebiyle siyer, şiir, makale yarışmaları düzenlemeli.

4. Peygamber Efendimizi (sav) halkımıza hatırlatacak CD, kitap vs. hediyeler dağıtılmalı.

5. Esnaf kardeşler işyerlerinde müşterilerine şeker, lokum, gül suyu vs. ikramlarda bulunmalı.

6. Esnaf kardeşler, Kutlu doğum ayına özel olarak indirimler ve kampanyalar düzenlemeli.

7. Şoför kardeşler, ücretsiz hizmetler vermeli, bedava yolcu taşımalı; lokantalarda bulunan kardeşler ücretsiz yemek dağıtmalı; berber/kuaför kardeşler de bedava tıraş etmeli. Kısacası her kardeş kendi mesleğine uygun olarak (ve imkanları dahilinde) bu aya özel olarak halkımıza ücretsiz hizmetlerde bulunmalıdır.

8. Özelde esnaf kardeşlerimiz genelde bütün kardeşlerimiz Kutlu Doğum vesilesiyle iş yerlerini süslemelidirler.

9. Kutlu doğumun bilincinde olan kardeşler, komşularına tatlı vs. ikramlarda bulunmalıdırlar.

10. Hiçbir faaliyet yapamayacak durumda olan bölgeler de yaşayan kardeşlerimiz de en azından Veda Hutbesini okuyarak tefekkür etmelidirler.

Editör: Haber Merkezi