Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Türkiye genelinde bayram, düğün, uğurlama ve spor müsabakası gibi organizasyonlar sırasında ateşli silahlarla havaya ateş açılması nedeniyle yaralama ve ölüm olaylarının meydana geldiğinin görüldüğü belirtildi.

İl sınırları içerisinde yapılan düğün, nişan, spor müsabakası ve benzeri etkinliklerde havaya ateşli silahlarla ateş açılması durumunda; etkinlik sahiplerine izin verilirken organizasyonda silah kullanılmaması ve havaya ateş açılmaması hususlarına ilişkin taahhütname alınacağı ifade edildi.

Açıklamada, "Bu tip organizasyonlarda davetli olarak bile bulunan kolluk görevlileri, ihbar, tutanak altına almak ve müdahale yükümlülüklerini yerine getirmedikleri takdirde haklarında soruşturma açılacaktır. Muhtarlar bölgelerinde bu durumun olduğunu öğrendiklerinde kolluk birimlerine ihbarda bulunma yükümlülüklerini yerine getireceklerdir. Organizasyon sahipleri tarafından açık alanlarda yapılacak kutlamalarda farkındalık oluşturmak amacıyla 50x70 santim ebadında, havaya ateş açılmaması/silah kullanılmamasına yönelik hazırlanan afiş örnekleri temin edilerek, tüm katılımcıların görebileceği şekilde organizasyon alanlarına asılacaktır. Kamu personelinin, katıldığı organizasyonlarda silahı ile havaya ateş açtığının tespit edildiği durumlarda ilgili kamu personeli hakkında derhal disiplin işlemlerine başlanılacak, bu kamu görevlileri hakkında idari para cezası uygulanıp uygulanmadığı hususuna soruşturma esnasında özellikle dikkat edilecektir. Aksine davranan kişiler hakkında durumlarına uyan adli veya idari işlemler derhal tesis edilecektir." denildi.

Editör: Haber Merkezi