Şırnak'ın Uludere ilçesinin Ortasu (Roboski) köyü çevresindeki hava saldırısında 35 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından tepkiler giderek büyüyor. Bem Bir Sen Diyarbakır İl Başkanı İbrahim Gökdemir, konu ile ilgili yaptığı açıklamasında Uludere'deki olayın Muğlalı zihniyetinin devam ettiğinin göstergesi olduğunu söyledi.

35 yıldır Müslüman halkın mağduru olduğu kirli ve karanlık bir savaş tertiplendiğini ifade eden Gökdemir, bu kirli savaşta haklı ile haksız, masum ile suçlu, yanlış ile doğru bir birine karıştığını, kuru ile yaş birlikte aynı ateşte yandığını söyledi.

Gökdemir, "Hükümet; bir an önce bu müessif olaya sebebiyet veren, makam ve mevkii ne olursa olsun yetkilileri derhal görevden el çektirmeli, adli ve idari soruşturma başlatmalıdır. Ayrıca bu olayda yaşamını yitiren mağdur ve mazlum halkımızdan özür dilenmeli, hayatını kaybedenlerin yakınlarına tazminat ödemeli, yetimlerini koruma altına alınmalı ve tüm maddi zararları tazmin etmelidir. Memur Sen Konfederasyonu Belediye ve Özel İdareler Birliği Sendikası olarak; Bu elim hadisede yaşamını yitiren mağdur ve mazlum halkımıza Cenabı Allah'tan Rahmet, kederli ailelerine sabır ve tüm Müslüman halkımıza baş sağlığı diliyoruz" dedi.

 (M. Salih Keskin - İLKHA)

Editör: Haber Merkezi