Diyarbakır Bismil ilçesinde devam eden Kurtuluş camisi 3 yıldır inşaatı devam etmektedir.
Bismil için büyük bir ayıp olan cami inşaatının bitmemesi üzerine cami inşaat komisyonunda bulunan H. Ömer Çalın mübarek Miraç kandilinden ve yerel seçimler sonrasında kazanan Belediye Başkanına ve muhtarlara bir çağrıda bulunarak Kurtuluş Camisine Maaş Bağış kampanyası başlattığını ifade ederek gelin bu camiyi el birliğiyle bitirelim dedi.
Bismil’de 15 yıldır muhtarlık yapan H. Ömer Çalın alacağı ilk muhtar aylığını yapımı devam eden Kurtuluş Camine bağışladı. 
Konuyla ilgili konuşan H. Ömer Çalın “bundan sonrada bu tür yardım ve çalışmalarının devam edeceğini söyleyerek “Bismil haber bu konuda öneride bulunmuştu. Bende ilk aldığım maaşımı  yapılamakta olan Cami inşaatına bağışlıyorum. Bismil hepimizin. Yeni camimizin yapımı için elimden gelen bütün yardımı yapmaya devam edeceğim” dedi.

Cami için Maaş Bağış kampanyası
Özellikle yeni seçilen muhtar ve belediye encümenlerine seslenen H. Ömer Çalın, Kurtuluş camisinin devam eden inşaatını erkenden bitmesi için bu mübarek Miraç kandili gününden hayırsever vatandaşlarımızın, iş adamlarımızın ve müteahhitlerimizin yardımlarını bekliyoruz. Hz. Osman radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Kim: Allah'ın rızasını talep ederek bir mescid inşa ederse, Allah ona cennette bir ev inşa eder." Bir diğer rivayette: ".. Allah, onun için, cennette bir mislini inşa eder" buyrulmuştur.” dedi. 

32-011.jpg
 

Editör: Haber Merkezi