Konu hakkında açıklamada bulunan cami denek H. Ömer Çalın işadamlarında yardım beklediklerini söyleyerek, camimiz de yer olmadığı için cemaat dışarıda namaz kılıyordu. Cami cemaati ve resmi makamların onayıyla eski cami yıkılıp yerine yeni cami yapılması kararı verildi. Allah hayırseverlerden razı olsun. Yardımda bulunuyorlar ama yapılan yardımlar yeterli değildir. Caminin bitme aşamasına gelmesi için ihtiyaç çoktur. Yardımda bulunmak isteyenlerin gelip yerinde görmelerini istiyoruz. Cami Allah’ın evidir. İş adamlarından yardımlarını bekliyoruz.” dedi. 

1-095.jpg

CAMİ’NİN TEKNİK BİLGİLERİ
H.Ömer Çalın, caminin kullanım alanı 1428 metrekare, ve Caminin zemin alanı 816 metrekare ve 4 kat üzerinde Bismillin en büyük camisi olduğunu kaydetti.
Bismil’de en büyük cami ve en yüksek yapıya sahip olacak olan Kurtuluş camisi toplam 4 kattan olacağını ifade eden Halktan Cami İnşaat komisyonu Ömer Çalın, Yeni yapılacak camide, Bodrum kat, Zemin kat, iki kat,ve iki tane Mahber’den oluşmaktadır. Cami yüksekliği 42 Metre, Minarelerin yüksekliği 60 metre yani Minaresi 20 katlı bir binanın yüksekliğine eşdeğer diye konuştu.

2-121.jpg3-119.jpg


 

Editör: Haber Merkezi