M.Şafi Özperk, yaptığı yazılı açıklamada, gündemdeki 4+4+4 konusundaki değişiklik, buna karşı geliştirilen protestolar ve polisin protestoculara müdahalesi ile Kuran-ı Kerim’in seçmeli ders olarak okutulmasını değerlendirdi.

Kuran-ı Kerim ile siyer dersinin seçmeli ders olarak okutulmasının anlamlı olduğuna dikkat çeken Özperk, bu düzenlemeyi teklif edenleri ve kabul ederek yasallaşmasına katkıda bulananları takdir ettiklerini bildirdi.

"28 ŞUBAT’IN BİÇTİĞİ ELBİSE DAR GELİYOR"

4+4+4 konusundaki değişikliğin, tek tip insan yetiştirme düzeninden serbest düşünceye, çoğulculuğu ve değerleri temel alan bir sisteme doğru bir adım olduğunu ifade eden Özperk, bu taslağı 2010’da düzenlenen 18. Milli Eğitim Şurası’nda ilk kez Eğitim-Bir-Sen olarak gündeme getirdiklerini hatırlattı.

Dönemin Milli Eğitim bakanına sundukları taslağın ‘1+4+4+4’ şeklinde bir model içerdiğini belirten Özperk, “Önergemizle ortak aklın işleyişine iyi bir örnek olabilecek bir anlayışla eğitim üzerindeki vesayetin kalkmasına öncülük ettik. Önerdiğimiz eğitim modelinde, öğrenciyi merkeze alan, kişisel becerilerini ön plana çıkaran bir anlayışın hâkim olduğunu kaydetti." dedi.

Yeni model üzerinde yapılan tartışmaların kısır döngüden ibaret olduğunu dile getiren Özperk, bunların yapıcı bir anlayışın ürünü olmadığının altını çizdi. "Post-modern darbenin kalıntısı kesintisiz zorunlu eğitim sisteminin neden olduğu tahribatın faturasını bugüne kadar milletin ödediğini" ileri süren Özperk, darbeci bir zihnin ürünü olan mevcut eğitim sisteminin çöpe gideceğini kaydetti.

Kesintisiz zorunlu eğitimin çağın şartlarını karşılamadığını savunan Özperk, “28 Şubat’ın biçtiği bu kirli elbise artık bu millete ve onların çocuklarına dar geliyor. Eğitim sisteminde yapılacak değişiklikle bu elbiseyi üzerimizden atacağız.” diye konuştu.

"PROTESTOLARA GAZ İLE MÜDAHALE EDİLMESİ YANLIŞ VE ANLAMSIZDIR"

Demokratik haklarının gereği olarak yapılmak istenen protestolara karşı tazyikli su ve biber gazı ile müdahale edilmesini yanlış ve anlamsız bulduğunu söyleyen Özperk, yasal haklarını kullanmak isteyenlere karşı yapılanları kınadıklarını ifade etti.

Özperk, “Bazı çevrelerin anlamsız ve de ideolojik olarak düzenlemeye karşı çıkmaları kadar İzmir ve Ankara’da demokratik haklarının gereği olarak yapılmak istenen protestoların engellenmesi, sendika mensuplarına karşı tazyikli su ve biber gazı ile müdahale edilmesi de yanlış ve anlamsızdır. Yasal haklarını kullanmak isteyenlere karşı yapılanları kınıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Pazar günü yapılacak YGS sınavına girecek öğrencilere de başarılar dileyen Özperk, vatandaşlardan sınav boyunca okul çevrelerinde öğrencileri rahatsız edecek çalışmalar ile davranışlarda bulunmamalarını, bu konuda hassasiyet gösterilmesini rica etti. (CİHAN)

Editör: Haber Merkezi