Mardin Karayolları Parkı’nda dönüşümlü olarak 17 gündür açlık grevi yapan öğretmen adayları, Mardin Tabip Odası Yöneticileri tarafından sağlık kontrolünden geçirildi. 
 
Öğretmen Adaylarının, dönüşümlü olarak yaptıkları açlık grevinde ciddi bir sağlık sorunun yaşanamadığı, dışarıda yattıkları için soğuk algınlığı ve kas sorunlarını yaşadığı belirtildi. 
 
Mardin Tabip Odası Başkanı Kamuran Yıldırım, bazı öğretmenlerin sağlık durumlarında ciddi sorunların olmadığını ama soğuk algınlığı ve kas sorunları gibi bazı rahatsızlıkların bulunduğunu söyledi. 
 
Yıldırım, “Dönüşümlü olduğu için henüz sağlığı ciddi tehdit edecek bir durum söz konusu değil ama belli de olmaz. İnsanlar 24 saat bile olsa düzenli gıda almaktan kendini imtina eder ve bunu süreklileştiriyorsa sağlıklarını tehdit etme riskiyle karşı karşıya kalır. Bir kısmı burada sabahlıyor.” dedi. 
 
Açlık grevinde olan Kürtçe Öğretmeni adayı Yunus Alan, açlık grevinin 17`nci gününe girdiklerini, çözüm süreci kapsamında hükümetten bekledikleri adımların atılmasını isteklerini söyledi.
 
(M. Salih Keskin – İLKHA)
Editör: Haber Merkezi