2014-2015 öğretim yılında “Kürt Dili ve Kültürü Edebiyatı” ilk mezunlarını veren Mardin Artuklu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, "Yaşayan Dil ve Lehçeler" seçmeli derslerinden “Kürtçe” için yapılacak öğretmen atamalarında önceliğin kendi mezunlarına verilmesi konusunda Rektörlük aracılığıyla Milli Eğitim Bakanlığı nezdindeki girişimleri olumlu sonuçlandı.

Göreve geldiği günden beri mezun olan öğrencilerin sorun ve beklentileri ile yakından ilgilendiklerini belirten Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, üniversitenin idari ve akademik alanlarda ortaya koyduğu güvenli ve titiz düzenlemenin her yönüyle kendini hissettirdiğini söyledi.

Rektör Ağırakça, “Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi Kürt Dili ve Kültürü Edebiyatı mezunlarının seçmeli Kürtçe öğretmenliğine atanma önceliğine sahip olmaları konusundaki beklentilerini karşılamak amacıyla çok ciddi bir mesai sarf ettik.” dedi.

Türkiye tarihinde bir ilk ve bünyesinde barındırdığı Kürt Dili ve Edebiyatı Bölümünün de ilk mezunlarını vermenin sevincini yaşadıklarını ifade eden Rektör Ağırakça, “Mezun olan öğrencilerimizin profesyonel iş yaşamına adım atması ve eğitimleri süresince elde ettikleri fikirsel kazanımlarını kullanarak topluma güzel hizmetler sunmaları için, kurumsal desteklerimizi sürdürmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Birleştirici ve uzlaşıcı eğitim-öğretim anlayışından hareket ettiklerinin altını çizerek sözlerini sürdüren Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, “İyi eğitim almış, mesleki becerilere sahip Kürt Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunlarının, liselerimizde okutulan Kürtçe seçmeli ders alanında okula, öğrencilere ve eğitim hayatımıza sağlayacağı katkıya paha biçilemez.” dedi. 

Editör: Haber Merkezi