HEWLÊR- Kürdistan Parlamentosu, Rojava’nın Kobanê bölgesini IŞID örgütünün saldırılarına karşı korumak için tüm Rojavalı Kürd güçlerinin siyasi çekişmeleri bir tarafa bırakarak, birlikte hareket etmesi gerektiği çağrısında bulundu.

Kürdistan Parlamentosu tarafından yayımlanan bildiride Rojava’nın Kobanê kentine yönelik IŞİD saldırıları nedeniyle halkın yaşamının tehlikede olduğu vurgulanarak, Kobanê bölgesi tehlikede iken siyasi grupların ihtilafları bir kenara bırakması gerektiği ve Kürt bölgelerine sahip çıkılması çağrısı yapıldı.

Yayımlanan bildiride, Birleşmiş Milletler (BM), Avrupa Birliği (AB) ve Arap Birliğ’ne hitaben, ’’IŞİD terör örgütü, Irak’tan aldığı ağır silahlarla Kobanê kentine saldırmaktadır. Bu yüzden BM, AB ve Arap Birliği ülkelerini en kısa zamanda Kobanê halkına gereken insani yardım sağlamaya ve olası bir felaketin önünü almaya çağırıyoruz. ’’ ifadelerine yer verildi.

Suriye’deki Kürtlere yardım için çağrıda bulunan Kürdistan Parlamentosu “ Irak Kürdistan’ı hükümetinden ve siyasi partilerinden, sivil kuruluşlardan Suriye’deki Kürtlere yardım etmelerini istiyoruz” denildi.

IŞİD 2 Temmuz’dan beridir Irak’tan sevk ettiği ağır silahlarla Kobanê’ye bağlı Kürd köylerine saldırıyor.(İLKHA)

Editör: Haber Merkezi