İçişleri Bakanlığı, 81 ilin valiliğine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun imzasıyla "Kurban Bayramı Trafik Tedbirleri" konulu genelge gönderdi.

Kurban Bayramı trafik denetimleri kapsamında alınacak önlemlerle ilgili valiliklerin uyarıldığı genelgede, bayramda trafik denetimlerinin arttırılacağı belirtildi.

Buna göre, kazaların yoğun olarak meydana geldiği güzergahlarda önlemler arttırılıp, 10-20 kilometrede bir resmi ekip görevlendirilecek.

16.00-20.00 saatleri ile özellikle otobüs kazalarının sıklıkla yaşandığı 02.00-07.00 saatleri arasında trafik denetimleri yoğunlaştırılacak.

Yorgunluk belirtisi olan sürücülerin, denetim noktalarında ve araç dışında dinlenmeleri sağlanıp, kendilerine bu hususta bilgi verilecek.

Bayram sürecinde terminal denetimlerine ağırlık verilecek ve 65 yaş üstü ile 21 yaş altı şoförlerin otobüs kullanmalarına ve terminallerden çıkmalarına izin verilmeyecek.

Kurban Bayramı tatili süresince zorunlu hallerin dışında "Özel Yük Taşıma İzin Belgesi" ve "Özel İzin Belgesi" kapsamındaki araçların trafiğe çıkmalarına izin verilmeyecek.

Otoyollarda ortama hız denetimleri sürecek, ayrıca trafiğin yoğun olduğu yerlerde havadan helikopter ve drone ile sıkı denetim yapılacak.

Editör: Haber Merkezi