Rutin bir şekilde sürdürdüğü denetimlerini Kurban Bayramı nedeniyle artıran Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Gıda Kontrol Ekipleri, daha çok marketlerdeki şekerleme ürünleri ile et ve et ürünlerinin reyonlarında denetimlerini yoğunlaştırıyor.

Gıda Kontrol Ekipleri, özellikle Kurban Bayramı'nda satış popülasyonu fazla olan tatlı ürünlerine yönelik denetimlerini artırdı.

Gıda Kontrol Ekipleri tarafından Yenişehir ilçesi Şehitlik Mahallesi'nde bulunan Tatlıcılar Sitesi'ndeki imalathanelerde tatlıların üretim aşaması, çalışanların maske, kılık kıyafet, deponun hijyenik durumu, depoda bulunan gıda maddelerinin son kullanma tarihleri ve tatlıda kullanılan ürünler sıkı bir şekilde kontrol edildi.

Denetimler sonucunda tespit edilen eksiklikler ve yapılması gerekenler hakkında işyeri yetkilileri uyarıldı.

4 merkez ilçede sıkı bir şekilde denetimlerini sürdüren Gıda Kontrol Ekipleri, bayram öncesi satışı yüksek olan et ve et ürünleri, şekerleme ile tatlı alımı konusunda vatandaşları uyardı.

Ekipler, vatandaşlara, bu tür ürünleri bildikleri, güvendikleri yerlerden almalarını ve ürünlerin son kullanma tarihlerini kontrol ederek alışveriş yapmalarını önerdi. 
 

Editör: Haber Merkezi