Afganistan'daki Bagram NATO üssünde işgalci ABD askerlerinin Kur'an-ı Kerim ve İslami yayınları yakması dünya Müslümanlarını ayağa kaldırdı.

İnsani Hak ve Hürriyetler Derneği (Hür Der), Diyarbakır merkez Sur ilçesinde bulunan ve içinde 27 Şehid sahabe mezarının bulunduğu Hazreti Süleyman Camii önünde kitlesel basın açıklaması düzenledi. Cuma namazı çıkışında düzenlenen eyleme Müslümanlar yoğun ilgi gösterirken "Sakın, Allah'ı Zalimlerin Yaptıklarından Habersiz Sanma, Ancak, Allah Onları Korkudan Gözlerin Dışarıya Fırlayacağı Bir Güne Erteliyor" ayetinin yazıldığı afiş açıldı, sık sık tekbirler getirildi ve ABD aleyhine sloganlar atıldı.

 

Em Kurdê Mislimanin, Fedaîyê Qur'an'in
Ayrıca, protesto eylemine katılan Müslümanlar; "Ey Zalim, Hiçbir Zulüm Baki Değildir; Xweda Heye Xem Tuneye; Zebaniler de Sizi Cehenneme Sevk Edecek; Küfür Tek Millet, Ey Ümmet Bu Ne Zillet; Kur'an'ın Zafer Günü Siyonizmin Bittiği Gündür; Em Kurdê Mislimanin, Fedaîyê Qur'an'in; Zalimler İçin Yaşasın Cehennem; Kâfiler İstemese de Allah Nurunu Tamamlayacaktır ve Onların Varacakları Yer Cehennemdir" şeklinde pankartlar taşıdı.

 

Yüreğimizi Derinden Hançerledi
Basın açıklamasını Hür Der Genel Sekreteri İbrahim Gökdemir okudu. Gökdemir, hafta içerisinde Afganistan'daki ABD'nin Bagram NATO üssünde kan emici barbar conileri tarafından Yüce Kitabımız Kur'an-ı Kerim'e yönelik vahşi saldırıları, kendilerinin ve dünya Müslümanlarının yüreğini derinden hançerliğini söyledi. Önceki yıllarda da ABD'li rahip Terry Jones 11 Eylül saldırılarının yıl dönümünde Kur'an-ı Kerim'i yakacağını açıkladığını ve Müslümanlardan gelen baskılar üzerine geri adım attığını hatırlatan Gökdemir, ancak Amerika'daki bazı papazların bu çirkin girişimi gerçekleştirerek Kur'an-ı Kerim'i yaktıklarını söyledi.

 

Kur'an Uğrunda Binlerce Canı Feda Etmeye Hazırız
Kur'an'dan aldıkları feyiz ve nurla bütün cihana hak ve adalet dağıtan ve yeryüzünün yıldızları olan 27 Şehid Sahabenin yanı başında Diyarbekir'in Kur'an fedaileri olarak eli kanlı ABD'ye sesleniyoruz, diyen Gökdemir; "Bizler Allah'ın nurlu ipi, hidayet ve rehber kaynağı, hak ve adaletin ışık saçan Yüce Kitabımıza bağlılığımızı ilan ediyoruz. Bu can bedenimizde olduğu sürece, O yüce kitabın yılmaz savunucusu ve onun uğrunda binlerce can feda etmeye hazır olduğumuzu 27 şehid sahabenin efendisi Hazreti Süleyman'ın (R.A) makamının yanı başında haykırıyoruz. Yeryüzünde şeytanın misyonunu üstlenen cani ABD ve onun işbirlikçisi Siyonist İsrail'in; Müslümanlara ve onların yüce kitabı Kur'an-ı Kerim'e uzanan kirli eli, tarihi süreç içerisinde Firavunların ve Nemrutların takipçisi olduğunu ispatlamaktadır" dedi.

 

İnsanlığın Tek Kurtuluş Reçetesi Kur'an'dır
Müslümanlara duydukları kin ve nefretin onların ataları olan haçlıların izinde gittiğini gösterdiğini belirten Gökdemir, bu vahşet timsali ABD'nin uyguladığı haçlı zihniyetiyle tüm dünyadaki mazlum halkları ve özelikle Müslüman halkları birbirine düşürerek, yeryüzündeki insanlığın kan emicisi olduklarının ilan edildiğini söyledi. Gökdemir, "ABD haçlı zihniyeti ve bu Kur'an düşmanlığı; ABD'deki siyasetin İslam ve Müslümanlar karşısında duyduğu kinin tezahürüdür. Son zamanlarda Müslüman halkların uyanışı ve Kuran'a sarılışı, insanlık âleminde teveccüh bulmuş, tüm yeryüzü halklarının tek kurtuluş reçetesi olmuştur. ABD'nin bu Kur'an düşmanlığı İslam coğrafyasındaki İslami uyanış ve diriliş hareketinin nurlu yüzünü söndürmeye yönelik kirli bir oyunudur. ABD bilmelidir ki, İslam'ın bu nurlu çehresi her zamankinden daha aydınlık olacak ve tüm dünyadaki insanlığın kalbine ulaşacaktır" diye konuştu.

 

ABD'nin Yüzü Zulüm, Hedefiyse Müslümanları Yok Etmektir
ABD Emperyalizminin gerçek ve kirli yüzünün zülüm ve vahşet olduğuna dikkat çeken Gökdemir, hedefinde ise yeryüzünde İlahi vahye dayalı İslam nizamını tesis etmeye çalışan ve ona bağlı olan muvahhid Müslümanları yok etmeye yönelik olduğunu vurguladı. ABD'nin şimdiye kadarki İslam ülkelerindeki tüm uygulamalarının ve komplolarının bunun ispatı olduğunu belirten Gökdemir, "Afganistan'da ABD'nin askeri üssünde Kur'an-ı Kerim'lerin yakılması ve bu davranışı, yeryüzündeki yedi milyarı aşkın insanlığa yönelik yapılan barbarca ve vahşice bir saldırıdır. İnsanlığa yönelik bu saldırıyı ve ABD rejimini tüm insanlık nezdinde lanetliyoruz" dedi.

 

İzzet ve Onurumuzu Dimdik Ayakta Tutan Kur'an'dır
Selahaddin-i Eyyubi'nin torunları ve takipçileri olarak, tüm dünya Müslümanlarına seslenen Gökdemir, yeryüzünde insanlığın kurtuluş reçetesinin Allah'ın nurlu ipi Kur'an-ı Kerim olduğunu söyledi. Kur'an-ı Kerim'in hidayet rehberi olduğunu vurgulayan Gökdemir, O'na bağlılıklarını ilan ederek "Unutmayalım ki biz Müslümanlar; Kur'an-ı Kerim'e sarıldıkça ve O'na bağlandıkça izzet ve onurumuz dimdik ayakta olacak, Kur'an'dan uzaklaştıkça zillet ve esaret altında olacağız. Çünkü Kur'an, kendisine sımsıkı sarılan ve bağlanan hiçbir topluluğu kendi hallerine terk etmez. Onları Ala-yı illiyyine yükseltir. Bu da Allah'ın katında mertebelerin en yücesidir" diye konuştu.

 

Kur'an'ı Okuyan, Yaşayan ve Bağlanan Bir Gençlik Yetiştirmeliyiz
İslam bayrağını ve Kur'an bağlılığını dimdik ayakta tutacak nesiller için Kur'an'a sarılmamız gerektiğine işaret eden Gökdemir, özellikle çocuklarımızı Kur'an'ın hadimleri olarak yetiştirmeliyiz dedi. Kur'an'ı okuyan, Kur'an'ı yaşayan ve Kur'an'a bağlanan bir gençlik oluşturmayı istedi. Müslüman halkların yöneticisi konumunda olanlara da seslenen Gökdemir, "ABD'nin kirli ve insanlık düşmanı politikalarının hizmetkârı olmaktan vazgeçin. Aksi takdirde bütün vahşi saldırıların ve kanlı eylemlerinin ortağı olmaktan kurtulamayacaksınız" dedi.

 

Askeri, Siyasi ve Ekonomik İşbirliğine Derhal Son Verilmeli
Müslümanların inanç değerlerine yapılan tüm zulümlere bizzat yapanlar kadar, bu zulme sessiz kalarak destek olanlar, ya da üstü kapalı bir şekilde arka çıkanların çok büyük bir sorumluluk yüklendiklerine inandıklarını açıklayan Gökdemir, zira yüce Kitabımız Kur'an-ı Kerim'de Hud Süresi 113.ayetinde Allah'ın beyan buyurduğu gibi; "Zalimlere meyletmeyin. Aksi halde ateş size de dokunur" ayeti mucibince, Allah'ın azabına müstahak olmamak için ABD ile her türlü askeri, siyasi ve ekonomik işbirliğine derhal son verilmesi gerektiğini ifade etti.

 

Yanı Başında Olduğumuz Ashab Gibi Yapacağız!
Gökdemir, "Müslüman halkımız ile birlikte sorumluluğumuzun gereği olarak ABD'nin vahşi ve kirli saldırılarına tepki olarak bizler de tıpkı yanı başında durduğumuz Kur'an'ın yılmaz bekçileri ve can fedaileri ashab-ı kiram gibi Kuran'ı sahiplenecek, Kuran'ı okuyacak, öğretecek, anlayacak, koruyacak ve hayatımızın her alanında ahkâmını hayata geçirmeye çalışacağız" diye konuştu.

 

Kur'an Düşmanları İçin Yaşasın Cehennem!
Hür-Der olarak; NATO üssünde meydana gelen Kur'an yakma vahşetini tertipleyenleri ve onlara destek çıkan cani ABD rejimini lanetlediklerini açıklayan Gökdemir, bu melun saldırı karşısında Kur'an'a bağlılığını haykıran tüm dünya Müslümanlarının onurlu duruşunun arkasında olduklarını ve bu uğurda canlarını feda eden şehidleri rahmetle yâd ettiklerini söyledi. Müslüman halkı ve tüm duyarlı Sivil Toplum Kuruluşlarını Kur'an'a bağlılıklarını ve ona yönelik her türlü saldırılar karşısında tepkilerini ortaya koymaya davet eden Gökdemir, "İslam ve Kur'an düşmanı zalimler için yaşasın Cehennem!" diyerek sözlerini bitirdi.

 

Okunan basın açıklamasının ardından, toplanan Müslümanlar sessiz bir şekilde dağıldı.

Editör: Haber Merkezi