Kur'an Nesli Platformu daha önce duyurusunu yaptığı 07 - 10 yaş arası çocuklara "Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Ve Namaz Öğretme" programı başladı.

 
Program hakkında bilgi veren Kuran Nesli Platform üyesi Şehmuz Nasıroğlu, programın platforma üye olan ve destek veren derneklerde yapıldığını belirterek, 15 gün boyunca çocuklarımıza Kur'an-ı Kerim'i geliştirme, güzelleştirme ve namazı öğretmeye çalışacaklarını söyledi.
 
Programın sabah saat 09.00-12.00 arası, öğleden sonra da 13.30 - 15.30 saatleri arasında yapılan programın gönüllü hocalar tarafından uygulandığını ifade eden Nasıroğlu, bu konuda velilerden çocuklarını göndermelerini beklediklerini söyledi. Nasıroğlu, "Bu programın çocukları konusunda endişe duyan ve zaman yetersizliğinden şikâyet ederek çocuklarına gereken dini eğitimi veremeyen veliler için güzel bir fırsat olduğunu, bunun kaçırılmaması" gerektiğini belirtti.
 
Allah'u Teâlâ Maide Süresinde, " …İyilikte ve fenalıktan sakınma hususunda yardımlaşın…" diye belirten Nasıroğlu, "Ayette takvayı, icra etmede, Allah'ın istediği kullukları yerine getirmede, iyilikleri ger¬çekleştirme konusunda birbirlerinizle dayanışma içinde olun. Allah'ın emirlerine uyma konusunda yardımlaşma şuuru içinde olun. Tüm iyilerin ve iyiliklerin yanında ve desteğinde yer alın demek istediğini söyledi.
 
Açıklamanın devamında Nasıroğlu, "Platform olarak yapmaya çalıştığımızda rabbimizin bu emrini yerine getirmektir. İnsanlarımızın yararına olan hususlarda yardımcı olmaya, yeni neslin önünü Kuran'la aydınlatmaya yönelik çalışmalarımız devam edecektir. Kur'an Nesli Platform'unun çalışmaları toplumun tümü için faydalı ve olması gereken çalışmalar olduğunu belirtti.
 
Son olarak Nasıroğlu, "Gelin gençlerimizi, çocuklarımızı Kuran'la, Allah'a kullukla, ibadet ve Kuran-i ahlakla buluşturalım" dedi.
Editör: Haber Merkezi