Coşku Gençlik, Spor ve İzcilik kulübü Derneği sponsorluğuyla, Diyarbakır İl Müftü Yardımcısı M.Sırrı ŞIK  ve hayırsever vatandaşların katkılarıyla, tarihi Gaziköşkü Köşk Sofrası Resturant da verilen iftar yemeğine, dernek yöneticileri, Kuran kurslarında öğrenim gören kız ve erkek öğrenciler, ulusal ve yerel basın-yayın kuruluşlarının temsilcileri ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

Derneğin Yöneticilerinden Nazife TURAN, şunları söyledi:

 ‘Amacımız, inancını alabildiğine yaşayan ve yaşatan, sözü ve törelerine sadık, manevi değerler üzerine inşa edilmiş bir ahlaka sahip, gençler yetiştirmektir

Bu kapsamda, genç kardeşlerimizin eğitimlerine yardımcı olmak, birey olarak tatmin olmuş, toplum içinde yapıcı rol üstlenen insanların yaşadığı daha iyi bir dünya oluşturmaktır’

İslamiyet ve Müslümanlar üzerine çirkin oyunlar oynandığını belirten 

Derneğin Yöneticilerinden Nazife TURAN, Alipaşa mahallesinde bulunan Meryem ana Kilisesinde yapılan misyonerlik  faaliyetlerinin yoğun olarak yapıldığı kilisenin bulunduğuna dikkati çekerek şunları söyledi:

‘Alipaşa Kuran Kursu ve Sümer Camii kuran kursunda eğitim gören erkek ve kız öğrencilerimizi, bu mübarek ramazan Akşamında bir araya getiren hayırseverlere teşekkür etmek istiyorum.

Hepinizin bildiği Diyarbakır ilimiz, sinesinde barındırdığı sayısız manevi ve kutsi yapılarıyla, peygamber ve sahabe naaşlarıyla, dünyada 5. Haremi şerif olarak kabul etmektedir. 

Adları Kuran’da geçen peygamberlerimiz ve bir çok sahabenin mübarek naaşlarının yer aldığı bu mübarek belde, İslama ve Müslümanlara düşman bazı kesimlerin özel çalışmalar yaptığı bir kenttir.

Özellikle misyonerlik çalışmaları hepimizin gözü önünde yapılmakta, yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımız, İslam’dan uzaklaştırılmaya çalışılmaktadır.

Alipaşada bulunan kilise görevlileri, genç kardeşlerimize para karşılığında yüce dinimizi değiştirmeleri için baskılar yapmaktadırlar.

Tam bu noktada, genç kardeşlerimizi böylesi hayırlı bir akşamda, bir iftar sofrasında bir Araya getirerek, Kuran kurslarımıza sahip çıkılması, destek verilmesi gibi hususları, kamuoyuyla paylaşmak istedik.

Alipaşa ve diğer bütün ilçe ve mahallelerde bulunan Kuran kurslarımıza yönelik ilgi ve alakayı eksik etmeyelim. 

Editör: Haber Merkezi