Bismil Anadolu Lisesi organizatörlüğünde Yavuz Selim İlköğretim Okulu konferans salonunda Okulunda "Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması" gerçekleştirildi.

Programa İlçe Müftüsü Ahmet Durmuş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Siyasi parti temcileri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda açılış konuşmasını yapan Bismil Anadolu Lisesi müdürü Osman Sülün, okul ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

4-046.jpgSülün, "Bismil Anadolu Lisesi öğrencilerimizin akademik başarıları yanı sıra sportif, kültürel, etik ve dini değerler konusunda da ciddi çalışmalar yürütmekteyiz. Okulumuzda futbol, basketbol, voleybol, masa tenisi, sınıflar arası bilgi yarışmaları, İngilizce muhasara, Kutlu Doğum ve benzeri sahnelerle ilgili konferans düzenleme, Kur'an-ı Kerim güzel okuma yarışması ile etkinliklerimiz devam etmektedir.” dedi.

Programa katılan İlçe Müftüsü Ahmet Durmuş kısa bir konuşma yaptı. Konuşmasında Allah'ın, insanoğlunu yeryüzünde başıboş bırakmadığını, onları uyarmak, hak yolu ve adaleti göstermek için peygamberler aracılığıyla kitaplar gönderdiğine vurgu yapan Durmuş, "Mahlûkatlar arasında insanı mükellef kılmış ve bu mükellefiyet neticesinde insanı akılla donatmıştır. Akılla yetinmemiş kendilerine rehberlik etmesi için insanların kendi içlerinden peygamberler göndermiştir. Bu peygamberler insanla yaratıcı arasında insanlara rehberlik etmek üzere vahiy dediğimiz kitaplarla rehberlik etmişlerdir. Kur'an'ın ifadesiyle tarihin hiçbir döneminde hiçbir ümmet peygambersiz, rehbersiz olmamıştır. Kur'an'ın ifadesiyle 'hiçbir ümmet yoktur ki ona uyarıcı bir peygamber göndermiş olmayalım.' En son olarak Allah, bize peygamber olarak Hz. Muhammed (sav)'i gönderdi ve o, bizlere Kur'an-ı Kerim'i getirmiş, Kur'an-ı eksiksiz olarak bizlere tebliğ etmiştir.” şeklinde konuştu.

7-021.jpg

28 Şubat sonrası camilerde Kur'an dersi vermenin suç sayılıp engellendiğini hatırlatan Durmuş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ben devletin resmi memuru olmama rağmen camide ders verdiğim için polis camiye gelerek, 'Hoca! Sen burada ders veremezsin' dedi. Ben de onlara, 'Bu mahallede kim camide Kur'an dersi almak isterse ben devletin resmi bir din görevlisi olarak görev yaptığım camide ders vermek, Kur'an'ı, kitabını öğretmekle mükellefim' dedim. Onlar da bana, 'Hoca! Yasaktır ders vermezsin' dediler. Düşünebiliyor musunuz devletin resmi memuru, imamı camide ümmetin Müslüman çocuklarına ders vermesi yasak. 28 Şubat süreci öyle bir süreçti. Polisler bana o gün, 'Burada ders verebilmeniz için müftülük kaymakamlıktan müsaade isteyecek, kaymakamlık emniyete haber verecek size bir izin verilirse o şekilde ders verebilirsiniz.' O günlerde hangi babayiğit kaymakam ve emniyet müdürü bunun izin verecekti. Verdikleri zaman hemen irtica damgasını yiyip bu şekilde diskalifiye edileceklerdi. Allah’a şükür bugün işte imam hatiplerimizde, Kur'an kurslarımızda yegâne din İslam'ın kitabı öğretiliyor.” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından yarışmaya geçildi. Jüri üyeleri gözetiminde yapılan yarışmada yarışan 10 öğrenci Kur’an-ı güzel okumak için performanslarını sergilediler. Yarışma sonunda Şerif Çelik birinci seçilirken Ahmet Dal ikinci, Mehmet Aydın ise üçüncü oldu.

Program sonunda yarışma birincisinin ödülünü İlçe Mili Eğitim Müdürü Aydın Ak verirken ikincinin ödülünü ise İlçe Müftüsü Ahmet Durmuş verdi.

1-060.jpg

3-069.jpg

6-022.jpg2-066.jpg

Editör: Haber Merkezi