Kur'an-ı Kerim'i öğretmek amacıyla başlatılan programda 38 çocuk eğitim gördü.
Yıl boyunca süren eğitim programında 2 grup şeklinde ders işlendi. Eğitimin sonunda Kur'an-ı Kerim'i geçen 28 öğrenci, hocalarının elinden kendilerine diploma verilerek taç giydirildi.
Aileler tarafından yoğun ilgi gösterilen program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.
Minik öğrenciler tarafından okunan ilahi ve yapılan gösterimler sonrası son olarak hadisler ve bazı süreler okundu, hatim duası yapıldı.
Programın sonunda Kur'an-ı Kerim'i geçen 28 öğrenciye hocaları tarafından diploma verilerek taç giydirildi.
Gülderen çocukevi Müdürü Saadettin Alan günün anlam ve önemiyle ilgili olarak yaptığı konuşmada, Gülderen Çocuk evi olarak 4 yıldır eğitim verdiklerini ve bu yılda 38 çocuğa Kuran eğitimi verdiklerin söyledi.
Alan “Bu çocuklarımızdan 28'i Kur'an-ı Kerim'e geçti. Bizlerde bu vesileyle böyle bir program düzenledik. Allah'tan temennimiz, çocuklarımızın başarılarının devamını getirsin. Bir yıllık eğitim sürecinde Kuran eğitiminin yanında siyer, fıkıh, ahlak ve akaid dersleri de verildi,  Esma-ül Hüsna, küçük süreler ve hadisler ezberlenmeye çalışıldı.” ifadelerini kullandı.
İcazet alan çocukların aileleri ise, Gülderen Çocukevine ve çocuklarına böylesi bir eğitim veren hocalarına teşekkür ettiler.

02-036.jpg

03-029.jpg04-017.jpg05-013.jpg06-007.jpg

Editör: Haber Merkezi