HÜDA PAR Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada seçmeli ders tercih etme süresinin 13 Haziran'da sona ereceğini hatırlatılarak, çocukları 5, 6 ve 7. sınıflarda okuyan velilere, başta Kur’an-ı Kerim ve Siyer-i Nebi dersleri olmak üzere Kürdçe dersinin tercih edilmesi tavsiyesinde bulunuldu.
 
Hükümete de çağrıda bulunulan açıklamada, adı geçen derslerin seçmeli ders değil, isteyenlerin muaf olabileceği zorunlu dersler olarak okullarda okutulması ve Kürdçe öğretmenliği için eğitimini tamamladığı halde ataması yapılmayan öğretmenlerin atamalarının yapılması istendi.
 
Açıklamada, "Parti programımızda da ortaya konulduğu üzere Kürdçe Türkiye’de ikinci resmi dil olmalı ve Kürd halkının diğer kardeş halklarla her bakımdan eşit olması için gereken adımlar ivedilikle atılmalıdır.
 
Sadra şifa olmasa da, bugüne kadar atılmış bir kısım adımları önemsiyor ve adaletin ikamesi noktasında küçüğünden büyüğüne, atılan tüm adımları olumlu gelişmeler olarak değerlendiriyoruz." denildi.
 
Okullarda 5, 6 ve 7. sınıflarda seçmeli ders olarak okutulan Kürdçe'yi tercih için 13 Haziran 2014 tarihinin son gün olduğu hatırlatılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Halkımıza başta Kur'an-ı Kerim ve Siyer-i Nebi dersleri olmak üzere Kürdçe dersinin tercih edilmesini tavsiye ediyoruz. Öğrenci velileri okullardaki seçmeli ders formunu doldurup en geç 13 Haziran'a kadar okul idarelerine teslim etmelidirler.
 
Bilindiği üzere bir okulda 10 kişinin seçmesi durumunda Kürdçe sınıf açılabilmektedir. Bunun için halkımızı duyarlılık göstermeye ve pratikteki engellere takılmadan konunun takipçisi olmaya davet ediyoruz." (İLKHA)
 
 
Editör: Haber Merkezi