Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Türkiye Kupası final karşılaşmasının 9 Mayıs 2018 tarihinde yapılacağı Diyarbakır’ın yeni stadında çalışmaları inceledi.

Tamamlanmasına kısa bir süre kalan stattaki çalışmaları yerinde inceleyen Vali Güzeloğlu, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Güzeloğlu, “Bugün Diyarbakır Stadyumu’nda bu muhteşem spor tesisinde sizlerle birlikte olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Öncelikle böylesi mükemmel ve muhteşem bir eseri spor tesisini Diyarbakır’a kazandırdığı için ve bu büyük eserde 9 Mayıs’ta Türkiye kupasının finali gerçekleştirmesi iradesini sergilediği ve bunu Diyarbakır’a müjdelediği için Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a şahsım ve tüm Diyarbakırlılar adına şükranlarımızı sunuyorum.” dedi.

Diyarbakır Stadyumu'nun UEFA ve FIFA standartlarında inşa edildiği ve 33 bin kapasiteye sahip olduğu bilgisini veren Güzeloğlu, "Her yanıyla her boyutuyla günümüzün bütün teknolojisiyle seyirci, sporcu, konfor beklentisiyle inşa edilmiş bir stadyumdur.  Gerçekten hem mimarisi hem de fonksiyon olarak kullanıma dönük alanlarıyla engelli vatandaşlarımızın müsabakaları izleme ve erişimiyle, kapalı ve açık otoparklarıyla alttan ısıtmalı çok güçlü bir drenaj sistemine sahip çim ve saha düzenlemesiyle, sosyal ve dinlenme amaçlı alanlarıyla, elektronik bilet kamera ve her düzeydeki teknolojinin en ileri yöntemlerini kullanıldığı ses sistemleri dâhil en yeni teknolojik imkânlarıyla bugünün en ileri teknoloji ve mimarisi kullanılarak inşa edilmiş bir stadyumdur.  Diyarbakır’ımıza ve Türk sporuna çok önemli katkılar sağlayacağına, sporun alt yapısında özellikle organizasyon anlamında zenginleşmesine çok önemli katkılar sağlayacağını yürekten inanıyoruz. " diye belirtti.

‘Gelen konuklar Diyarbakır’ımızın güzellikleri tadacaklar, kenti tanıyacaklar ama en önemlisi Diyarbakır’ın ev sahipliğini konukseverliğini görecekler.’ diyen Güzeloğlu, şunları söyledi:

“Bu doğrultuda gerçekten ilimiz ve ülkemiz adına büyük bir kazanım olan Diyarbakır Stadyumu’nun futbolun ve Türkiye kupasını Finali ile 9 Mayıs’ta açılacak olması da apayrı bir anlam ve coşku oluşturuyor. Bildiğiniz gibi henüz yarı final müsabakaları sonuçlanmamış Türkiye kupası finali 9 Mayıs’ta Diyarbakır’da bu stadyumumuzda inşallah oynanacak. Her şeyden önce şunu açıklıkla belirtmek isterim ki 9 Mayıs tarihi Diyarbakır adına çok önemli ve beklenilen çok özel bir gün olacak. O gün gelen takımlarımız kim olursa olsun tüm Diyarbakır ve Diyarbakırlı hemşerilerimiz büyük bir ev sahipliği ve misafirperverlik ile gelen takımlarımızı ve gelen konuk seyircilerimizi karşılayacak. Her düzeyde onlar bu aziz ve kadim bir şehrin birlik ve beraberliğimizin mührü olan Diyarbakır’ımızın güzelliklerini tadacaklar, kenti tanıyacaklar ama en önemlisi Diyarbakır’ın ev sahipliğini konukseverliğini görecekler"

Buradaki incelemelerde Vali Güzeloğlu’na, Vali Yardımcısı Hacı Hasan Gökpınar, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, TFF Bölge Müdürü Serkan Bayhan, Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Demir, şube müdürleri ve ilimiz spor kuruşlarının temsilcileri eşlik etti.

Editör: Haber Merkezi