Fenerbahçe, 29 yıllık özlemi dindirdi. Bursaspor karşısında baştan sona üstün oynayan Sarı-Lacivertliler, 4-0'lık net galibiyetle 1983'ün ardından Ziraat Türkiye Kupası'na bir kez daha uzandı. Ankara'daki maçta Kanarya'yı 5'inci Türkiye Kupası'na taşıyan golleri aynı zamanda üç asist yapan kaptan Alex de Souza ile Caner, Baroni ve Semih attı.Ziraat Türkiye Kupası'nın 50. finalinde Ankara'da Fenerbahçe ile Bursaspor karşılaştı. Uzun yıllardır bu kupayı kazanamayan iki ekibin buluşmasında rakibini 4-0 yenen Fenerbahçe mutlu sona ulaştı. Spor Toto Süper Lig'in gergin şekilde tamamlanmasının ardından tüm gözler Türkiye Kupası'na çevrilmişti. Açıkçası zorlu maç öncesi Fenerbahçe'nin durumu Bursaspor'a göre biraz farklıydı. Sarı-Lacivertliler, lig şampiyonluğunu 3. kez son hafta elinden kaçırdı ve 4 gün sonra da 9 defa finalde kaybettiği kupaya konsantre olmaya çalıştı.

Üstelik Bienvenu sakat, Dia kart cezalısı, Alex, Gökhan, Mehmet Topuz ile Sow kadroda olmasına rağmen çok iyi durumda değildi. Bursaspor ise ligin bitimine doğru iyi bir hava yakaladı. Avrupa'ya gitmeyi garantilediler ve Başkent'e tam kadro geldiler. Fenerbahçe'den daha motive oldukları kesindi ama ilk düdük çaldığında bambaşka bir tablo karşımıza çıktı. Sıkıntılarla dolu sezonu en azından 29 yıldır kazanılamayan kupayla kapatmayı amaçlayan Kanarya, mücadelenin henüz 2. dakikasında Caner'le öne geçmeyi başardı. Alex yine müthiş oynarken Semih ile Baroni iki net fırsatı harcadı. 45'te Alex'in şık topuk pasında gelişine vuran Baroni, skoru 2-0 yaptı. Bursaspor'un akılda kalan tek pozisyonu Pinto'nun isabetsiz kafa vuruşuydu. İlk devrede tribünlerde maalesef bildik görüntüler oluştu. Meşaleler yakıldı, maytaplar atıldı, taraftarlar arasında gerginlikler çıktı. Ankara polisinin önlemleri artırmasıyla olaylar büyümeden engellendi.

İkinci yarı başladığında Fenerbahçe'nin çeyrek asrı aşan kupa hasretini dindireceği anlaşılıyordu. Sarı-Lacivertliler birçok maçta olduğu gibi skor avantajını yakalayıp geriye yaslanmadı. Bursaspor'un üzerine gitti ve 58. dakikada Alex'in 3. asistinde Semih Şentürk'le farkı açtı. 77'de sahanın yıldızı Alex de Souza, takımının 4. golüne imza attı. Maçın akabinde hem Fenerbahçeli futbolcular hem de taraftarlar yılların getirdiği kupa özlemiyle büyük bir coşku yaşadı.

Fenerbahçe: 4 Bursaspor: 0

fenerbahçe: Volkan 7, Gökhan 7 (Dk. 58 Orhan 4), Bekir 7, Yobo 6 (Dk. 31 Serdar 6), Ziegler 6, Mehmet 6, Cristian Baroni 8, Emre 7, Caner 7, Alex 9 (Dk. 82 Sow ?), Semih 7

bursaspor: Carson 3, Basser 3, Serdar 3, İbrahim 4, Vederson 4, Adem 4 (Dk. 56 Musa 4), N'Diaye 4 (Dk. 63 Turgay 4), Sestak 4 (Dk. 71 Okan ?), Batalla 4, Ozan 4, Pinto 4

GOLLER: Dk. 2 Caner, Dk. 45 Cristian Baroni, Dk. 58 Semih, Dk. 77 Alex

SARI KARTLAR: Basser, Vederson, Pinto, Musa / Cristian Baroni, Emre

HAKEMLER: Bülent Yıldırım 7, Cem Satman 7, Ekrem Kan 7

STAT: Ankara 19 Mayıs

Nihat Özdemir bırakıyor

Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Nihat Özdemir, 19-20 Mayıs'ta yapılacak seçimde yönetime aday olmayacağını söyledi. Özdemir, dünkü maç sonrası, "Bu kongrede yokum. 11 aylık süreç çok sıkıntılıydı. Hatta ara dönemde kısa bir istifam oldu. Arkadaşlarımın ve sevdiklerimin ısrarıyla tekrar göreve gelmiştim. Bu işi alacak ve yürütecek çok genç insanlar var. Bütün emeklerim helal olsun." diye konuştu.

F.Bahçe, G.Saray'a rakip oldu

50'inci Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanan Fenerbahçe ile Spor Toto Süper Lig'in şampiyonu Galatasaray, TFF Süper Kupa'da karşılaşacak. Süper Kupa'nın hangi tarihte ve nerede oynanacağı ilerleyen günlerde açıklanacak. Hatırlanacağı gibi geçtiğimiz yıl Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında Erzurum'da yapılması gereken Süper Kupa finali 'şike soruşturması' sebebiyle oynanamamıştı.

stankovıç'ten Kocaman'a

F.Bahçe, 29 yıllık kupa hasretini dün gece Başkent'te dindirirken Başkan Aziz Yıldırım ve Teknik Direktör Aykut Kocaman da tarihe geçti. Sarı-Lacivertliler, Türkiye Kupası'nı şu teknik adamlar ve başkanlarla kazandı: Ignac Molnar (1968-Faruk Ilgaz), Valdir Pereira Didi (1974-Faruk Ilgaz), Necdet Niş (1979), Branko Stankoviç (1983-Ali Şen), Aykut Kocaman (2012-Aziz Yıldırım).

Zaman

 

Editör: Haber Merkezi