26 Ocak'taki Genel Kurul öncesi Tff ile Kulüpler Birliği arasındaki son toplantı gerçekleştirildi. Toplantının ardından Kulüpler Birliği Başkan Yardımcısı Hasan Akıncıoğlu açıklama yaptı.

Hasan Akıncıoğlu şunları söyledi: "Tff Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, dün UEFA ile yaptığı görüşmeler neticesinde, 26 Ocak'taki Genel Kurul'da; müsabakanın sonucunu etkilemeye yönelik fiillerle ilgili olarak 12 puandan başlayarak puan silinmesine, bu suça karışan kişilerin para cezasıyla cezalandırılmasına, suçu işlemiş kulüplerin UEFA müsakabalarına katılmamalarına dair önerge verecek. UEFA yetkilileri de bu kararlara olumlu bakıyor.

En az 12 puandan başlamak üzere cezalar verilecek. Tff Başkanı önümüzdeki günlerde daha detaylı bir açıklama yapacaktır. Buna göre suçlu bulunan takımlar lig ve kupa şampiyonluğu yaşamışsa, kupaları da geri alınacak. Kabul edilirse de puan silmeler ve para cezaları play-off'lardan önce gerçekleştirilecek. 58. maddenin değişmesi de söz konusu değil."

Fenerbahçe'DE ÖZDEMİR VE KOÇ 58. MADDEDE ISRARCI

Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu ile Kulüpler Birliği Vakfı üyelerinin yaptığı toplantının ardından Fenerbahçe Yönetim Kurulu adına Nihat Özdemir ve Ali Koç basın mensuplarına önemli açıklamalar yaptı.

Nihat Özmedir, yarım puan bile silinmesini ya da para cezası verilmesini istemediklerini ve onaylamadıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Bugüne kadar tüm toplantılara Fenerbahçe Spor Kulübü olarak en az iki yönetici ile katıldık ve önem de verdik. Bu toplantılarda Türk futbolunun bu kaos ortamından çıkması için gayret ettik hasssasiyet gösterdik. Her zaman doğru bildiğimizi söylemeye çalıştık. Bu toplantılarda bir de karar alındı, bu konuşmalar içerde kalsın diye. Biz Fenerbahçe olarak bu karara uyduk ve genel açıklama yapmadık. Fakat gördükki içerde konuşulanlar söz verilmesine rağmen, içerde konuşulanlar herkesin işine gelecek şekilde çarpıtılarak basına yansıtıldı.

Yapılan haberler, kamuoyunda yapılan tartışmalar da bize zor anlar yaşattı. Camiamız karşısında zor durumlara düştük. Taraftarlarımıza ve genel kurul üyelerimize mahcup olduk. Biz bugün de içerde konuşulanları dışarda anlatacağız dedik. Biz her hangi bir şekilde yarım puan bile silinmesi, para cezası vermesini UEFA'nın diktesini kabul etmiyoruz. Çünkü biz kendimizi suçsuz biliyoruz. 58. madde değişmesin, virgülüne dokunulmasın, Tff bu 58. maddeyi uygulasın kim suçluysa herkesi dinlesin ve cezaları versin, kararını açıklasın. 26 Ocak'ta Genel Kurul'a gidilsin, puan silme, para cezasını istemiyoruz. Biz Fenerbahçe olarak 58. madde aynen uygulansın istiyoruz. Ama bu süreçte herkes dinlensin."

ALİ KOÇ: UEFA NEDEN BU KADAR MÜDAHİL OLUYOR

Fenerbahçe Asbaşkanı Ali Koç ise, Nihat Özdemir'i tamamlamak için söz aldığını belirterek, UEFA'nın sizin iç işleriniz dediği 58. made olayında UEFA'nın neden bu kadar müdahil olduğunun açıklanmasını istedi.

Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ne gönderilmemesinin hemen ardından küme düşürülmelerini istediklerini belirten Koç, şunları söyledi:

"Bizim Şampiyonlar Ligi'nden men edildiğimiz günden sonra Tff'nin bizi suçlu gösterdiğini ve küme düşürülüp cezamızı çekmek istediğimizi söyledik. Bunun nedeni de iddianame, tapeler çıkıyor bunun içindi.

Taraftarımız, Oyuncularımız etkileniyor. Borsa da sıkıntı yaşıyoruz. Üzerinden 7 ay geçti, bütün gelişmeler Fenerbahçe üzerinden konuşuluyor.

Fenerbahçe Spor Kulübü yöneticileri üzerinden camia olarak yıpratılıyoruz. Oysa dosyada sadece Fenerbahçe değil 8 kulüp var. 26 Ocak'ta yapılacak Genel Kurul gereksiz, 58. madde değişmemeli biz Fenerbahçe olarak bunu savunuyoruz. UEFA, 58. madde işinin Türkiye'nin iç işi olduğunu söylemesine rağmen farklı yorumlarla ve haberlerle Fenerbahçe yıpratılıyor. Kendi iç işlerimize UEFA neden bu kadar müdahil oluyor bunun da bilinmesi lazım."

Ali Koç, "Biz içerde ne söylediysek burada da onu söylüyoruz. İçerde anlaşıp mutabakata varıp dışarda farklı konuşmuyoruz." diyerek tepkisini dile getirdi.

Editör: Haber Merkezi