KUDUZ VAKASI GÖRÜLDÜ

Alitaş ve İncehıdır köylerini karantinaya alan İlçe Tarım Müdürlüğü ve Sağlık Grup Başkanlığı ekipleri, köydeki hayvanları ve köpeklerle temas kuranları aşıladı.Ergani İlçe Tarım Müdürü Jale Ödemiş, ilçeye bağlı Alitaş ve İncehıdır köylerinde yaban hayvanlarıyla temas sağladıkları belirlenen ve kendilerine bildirilen iki köpeğin itlaf edildikten sonra kafalarının kesilerek Elazığ Veteriner Kontrol Araştırma Enstitüsü'ne gönderildiğini söyledi.

AŞILAMAYA BAŞLANDI

Gönderilen numunelerde kuduz tespit edilmesi üzerine iki köyün de karantinaya alındığını belirten Ödemiş, şöyle dedi:"Her iki köyümüzde bulunan hayvanlar ekiplerimizce aşılandı.

BÖLGE KARANTİNADA

Sağlık Grup Başkanlığımıza bağlı ekipler de köylerde hayvanlarda temas sağlayan vatandaşları tespit ederek aşılama yaptı. Gereken tüm tedbirlerimizi aldık. Bu tür vakaların görülmesi halinde vatandaşların müdahale etmeden ve zaman kaybetmeden bize müracaat etmelerini istiyoruz. Köylere müdahale için giden teknik personelimize de köylü vatandaşlarımızın zorluk çıkarmayarak yardım etmelerini bekliyoruz.

Editör: Haber Merkezi