Bismil Müftüsü Ahmet Durmuş Kardeşlik parktaki yatsı namazına imamlık yaptı. Dua okundu. 

 

Müftü Durmuş, Selahattin’nin torunları olarak yolunu sürdüreceğiz. Allah elbette Selahattin gibi bir yiğit daha küfrün karşısına çıkartacaktır. Dedi.

 

 

Müftü Durmuş’un konuşmalarında sonra Siyasi partiler ve Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri birer konuşma yaptılar. 

 

Konuşmacılar Yeniden Refah Partisi Bismil Başkanı Mehmet Ali Ayhan, Hüdapar Bismil Başkanı Ali Bilmez, Diyanet Sen Başkanı Mehmet Han İçen, Bağımsız Diyanet Sen Bismil Başkanı Hıdır Beydağ, Eğitim Birsen Bismil İlçe Başkanı Kerem Solmaz konuşma yaptılar. 

TÜM KONUŞMACILARIN KONUŞMALARDA KISA ÖZET OLARAK; 

Tüm konuşmacıların yaptığı ortak açıklamalarda ifadeler şöyle; ''Siyonist  İsrail, 1948 yılından itibaren sistemli olarak devam ettirdiği saldırı ve

katliamlarında; Kudüslü kardeşlerimizi şehit etmeye, evlerinden ve topraklarından çıkarmaya, masum insanları tutuklamaya, tecavüz, küstahlık ve şımarıklığına Dünya kamuoyunun gözü önünde devam etmektedir. Bu dava sadece Filistin davası değildir. İslam ümmetinin ve akidevi davadır. 

 

Ramazan Bayramı’nda devam ettirdiği saldırılarda; Kundaktaki bebeklerden, sokakta oynama çağına gelmiş çocuklara, delikanlı genç kardeşlerimizden, hamile annelere, genç yaşlı demeden Kudüslü

 kardeşlerimiz şehit düşmüştür.

 

Çünkü Siyonistlerin  akıl edemedikleri bir şey vardır; O da Allah’a karşı savaşan herkes yenilecektir ve Allah’tan başka güç yoktur. Terör örgütü İsrail’in işgal ettiği Kudüs ve İslam topraklarından sökülüp atılacağı günler çok yakındır. 

 

Bugün Peygamber Efendimiz (sav)’in başlattığı kutlu yolculuğun izinden giden Hz. Ömer’in, Selahaddin Eyyubilerin, Abdülhamitlerin, Hasan El Bennaların, Seyit Kutupların, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ların, Şeyh Ahmet Yasinlerin, Kudüs direniş önderlerin devam ettirdiği büyük Kudüs yürüyüşünde bayrağı teslim alma vaktidir. 

Arap ülkeleri liderleri Mısır, Suudi Arabistan eğer Tayyip Erdoğan gibi liderleri olsaydı. Bugün İsrail siyonist rejim müslümanları öldürmezdi. Denildi. 

DUA EDİLDİ- 

Allah burada toplanan kardeşlerimize, Özgür Mescidi Aksa'da omuz omuza namaz kılmayı nasip etsin. Özgür  topraklarında kardeşlerimizle beraber bir arada olmayı nasip etsin. Yaptığımız dualar tüm mazlum coğrafyaların kurtuluşuna vesile olsun. Zafer İslam’ındır. 

 

Fakat sadece sloganlar yetmez. Cihat mücadelesi şarttır. Denildi. 

 

BASIN AÇIKLASINA KATILIP DESTEKLEN STK -DERNEK VE SİYASİ PARTİLER

1-Eğitim Birsen 

2-Diyanet Sen

3-Esnaf ve Sanatkarlar Odası

4-Memur Sen

5-Bağımsız Diyanet sen 

6-Türk Kızılay

7-Kamu Sen

8-Toç Bir Sen

9-Sağlık Sen

10-Nur Cemaatı

11-Menzil Tarikatı

12-Süleyman Tunahan Haz.

13-Yeniden Refah Partisi

14-Hüdapar

15-Ak parti

16-Deva Partisi 

17-İlim Yayma Cemiyeti

18-Bismil Kanaat Önderleri Derneği

19-Tuğva 

20-Ali Haydar Vakfı

21-Hukuk Der

22-Bismil İlçe Müftülüğü

23-Birlik Haber Sen

24-Zehra Vakfi

25-Peygamber sevdalılar Derneği 

26-Türk sağlık sen

27-Mustazaflar cemiyeti 

28-Belediye Bir Sen

29- Bismil Muhtarları Derneği

 

 

Editör: Haber Merkezi