Bismil’de küçük sermayelerine yoğun emeklerini katan, bakkal, kasap, fırın, gibi küçük esnafların başta ülke ekonomisine ardından da kültürel zenginliklere oldukça katkı sağladığının altını çizen Esnaf Abdullah Pulgat; “Bismil’de  sayıları giderek artan süper  marketler karşısında küçük esnafımız zor duruma düşmekte. Küçük esnafların kısıtlı finansal imkânlarıyla oluşturmaya çalıştıkları atılımlar sonuçsuz kalıyor” dedi.
Esnafın düştüğü zor durumu aşabilmesi adına vatandaşın alışveriş tercihini küçük esnaftan yana kullanması gerektiğini dile getiren Esnaf Abdullah Pulgat, “Bismil’de  esnaflarımız zorlanıyor. Bunun önüne geçilebilecek önlemler alınması ve esnafımızın ayakta tutulması lazım. Esnafımızın halkla olan bağlantısı çok farklı. Bugün süpermarketlerdeki adamın adını bilmiyoruz ama mahallemizdeki bakkalımızın adını biliyorduk. Yeni usulde bir samimiyet kalmadı, her şeyimizle çok makineleştik. O zamanlar borç istenir, veresiye yazılırdı, şimdi bu mümkün değil. 
Kendi yağı ile kavrulan küçük esnafın satabileceği ürün sayısı bir elin beş parmağını geçmediğinin altını çizen Pulgat; “Her küçük esnafın hemen bitişiğinde, her bulduğu ürünü satan bir büyük marketin açılması, küçük esnafın kepenk kapatmasına neden oluyor. Bu nedenle alışverişlerimizi mahalle esnafından yaparak küçük esnafa destek olmalıyız” şeklinde konuştu.

12400627_1681065355503431_7038604052831725845_n-001.jpg

 

Editör: Haber Merkezi