İlçeye 8 kilometre mesafede bulunan Doruksaray köyünde, Haydar Kaya'ya ait 20 dönümlük tarlanın ortasında geçen yıl sonbaharda büyük bir çukur oluştu. Tarlasına buğday ekmeyi planlayan Kaya, çökme riski nedeniyle tarlasına ekim yapamadı.

Tarlanın sahibi Kaya ve köy muhtarı Mahmut Sağ'ın, yaklaşık 5 metre çap ve 25-30 metre derinliğinde olduğu ifade edilen çukurla ilgili araştırma yapılması için ilgili yerlerle irtibata geçmesi üzerine konu İliç Kaymakamlığı'na intikal etti. Kaymakamlık, yapılan resmi müracaat üzerine, çukurun incelenmesi için bölgeye heyet gönderdi.

Heyet tarafından geçen hafta yapılan incelemeler neticesinde, can ve mal kaybı yaşanmaması için çukurun etrafında önlem alınması kararlaştırıldı. Kaymakamlık, çukurun etrafının tel örgüyle çevrilmesi için köy muhtarlığına dikenli tel ve çimento yardımı yaptı.

İliç Kaymakamlığı'nın çukurun araştırılması için Erzincan Üniversitesi'ne yazı yazarak teknik bir heyetin görevlendirilmesini istediği öğrenildi.

Çiftçilikle uğraşan Haydar Kaya, AA muhabirine, geçen yıl tarlasına buğday ekmek için traktörünü hazırladığını, bu sırada köyün çobanlarının kendisini arayarak tarlada çukur oluştuğunu haber verdiğini, bu nedenle tarlasını ekemediğini anlattı.

Doruksaray köyü muhtarı Mahmut Sağ da durumun kendisine haber verilmesi üzerine bölgeye gittiğini, olumsuz bir durum yaşanmaması için konuyu İliç Kaymakamlığı'na bildirdiğini söyledi.

Köy sakinlerinden Necdet Sarı da toprağın yumuşak olması nedeniyle çukurun daha da genişleyebileceğini, can veya mal kaybına neden olmaması için önlem alınmasını istediklerini belirtti.

Editör: Haber Merkezi