6360 Sayılı Yasa’nın 1 Nisan 2014 tarihinde hayata geçmesi ile birlikte sorumluluk alanına giren ilçe ve köylerde büyük bir hızla altyapı çalışmalarını sürdüren DİSKİ Genel Müdürlüğü çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bugüne dek hizmet ulaşmamış köylere el atan DİSKİ Genel Müdürlüğü, köylerin su sorununu giderecek.

5 bin metre sondaj yapacağız
Bu köylerin başında gelen Harmanlı Köyüne giden DİSKİ Genel Müdürü Yaşar Sarı, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Meclisi üyeleri Azize Değer Kutlu ve Eşref Mamedoğlu Harmanlı'daki zemin etüdü çalışmalarını yerinde inceledi. Burada bir açıklama yapan Sarı, 6360 Sayılı Büyükşehirler Yasası ile birlikte sorumluluk alanlarına giren köylerde hizmet atağı yaptıklarını söyledi. 
Bu çerçevede susuz köylerde sondajla su kuyusu açmak suretiyle susuzluğa çözüm ürettiklerini kaydeden Sarı, “Bugün Harmanlı’dayız. Burada sondajla su çıkarma içi zemin etüdü yapıyoruz. Hedefimiz 2104 yılının sonuna kadar 20 köyde toplam 5 bin metre sondajla su çıkarmak. Önümüzdeki 5 içinde ise 20 bin metre sondajla su çıkarmayı hedefliyoruz” dedi. Sarı, DİSKİ Genel Müdürlüğü olarak sondaj çalışmalarının tamamlanmasının ardından tüm köylerin su problemini büyük oranda çözeceklerini sözlerine ekledi. 
 
Su sorunu bitecek
Sarı, “Köylerimizdeki su sorununu ortadan kaldıracağız. Sorumluk alanımıza giren ilçelerimizin su, kanal ve atık su problemlerini çözmek temel hedeflerimizdir.  Ara vermeden Harmanlı ve diğer köylerdeki çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Tüm köylerimize ve ilçelerimize şimdiden hayırlı, uğurlu olsun” diye konuştu.
 
 
Editör: Haber Merkezi