ŞÖYLE Kİ;

           1-20 yılı aşkın bir süredir ilçemizden geçen ve her nedense bir türlü bitirilemeyen Diyarbakır Batman karayolu.

          2-Neredeyse belde ve köylerde bile yapımına başlanan, başka il ve ilçelerde 2.3.4 ve 5.etepları bitirilen fakat ilçemizde halen 1.etebı bile tam olarak bitirilemeyen TOPLU KONUT PROJESİ.

          3-Halen faaliyet gösteren 8 (sekiz) rehabilitasyon merkezi bulunan ilçemizde rehberlik araştırma merkezinin (ram) bulunmaması ve ilçemizin Çınar’daki rehberlik araştırma merkezine (ram) bağlı bulunması.(yapılan tüm girişimlere rağmen ilçemizde ram’ın kurulamaması.)

          4-Yeni Devlet hastanesinin yapılması ile atıl duruma düşürülen ve yapılan tüm girişimlere rağmen her nedense ilçemize yarayacak bir projeye dönüştürülemeyen Eski Devlet Hastanesi binasının durumu gerçi madde bağımlıları için mükemmel bir tesis haline gelmesi!!!!!!

         5-İş yoğunluğu nedeniyle her türlü masraftan kaçınılmayarak bir haftalığına faaliyete geçirilen ve personel eksikliği nedeniyle şu an atıl duruma düşürülen PTT ŞUBESİNİN DURUMU. 

        6- Yer tespiti aşamasına kadar gelen, fakat fedakârlık yapılması gerekirken, kişisel menfaatler yüzünden YAPIMINA BAŞLANAMAYAN ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ.

        7-Alt yapı çalışmaları öne sürülerek köstebek yuvası haline gelen ve çıkan toz ve lağım suları nedeniyle insan sağlığını tehlikeye atan cadde ve sokaklarımızın içler acısı durumu.

        8-İlçemizde 4 yıllık bir fakültenin yapılması ile ilgili her türlü çalışmalar yapılmasına rağmen ve önünde hiç bir engel bulunmamasına rağmen bir türlü YAPILMASINA KARAR VERİLEMEYEN TEKNOLOJİ FAKÜLTESİNİN DURUMU.

       9-Pandemi nedeni ile uzaktan eğitime geçilen, ancak alt yapı yetersizliği nedeni ile mevcut öğrencilerimizim % 60 nın internet erişimine ulaşamaması nedeni ile eğitimde yaşanılan boşluk.

     10-Mevcut meslek yüksekokulunun bir türlü çözülemeyen yol sorunu (yeni yol yapımı ile ilgili olarak yapılan beşbinlik proje değişiklik yazısının belediyemiz imar müdürlüğünce her nedense büyükşehir belediyesine yazılmaması. (büyükşehir belediyesinin her türlü yapım masraflarını karşılamasına rağmen)

     11-Şehir içi ulaşımın düzensizliği ve yıllar önce mevcut trafik ışıklarının bir türlü hizmete geçirilememesi.

      12-Yenilenbilir enerji projelerinin hayata geçirilememesi. Yılın en az 10 ayı güneş alan ilçemizde halen güneş enerji tarlalarının bulunmaması. Cadde ve sokaklar ile trafik ışıkları enerjisinin yapılacak basit güneş paneli vasıtası ile giderilmesi.

         Daha nice yapılması gereken, fakat siyasilerimizin ve iş yapma durumunda olanlarımızın duyarsızlığı ve neme lazımcılık düşüncesinin ön plana çıkması.

            Gelelim ilçemizin artılarına; ilçemizin,

           1-İklimi müsait

           2-Coğrafi durumu çok iyi.

           3-her türlü ulaşıma sahip oluması. (karayolu, demiryolu ve hava yolu.)

           4-Siyasi erk.(hemen hemen her seçimde ilçemizden bir veya 2 milletvekilinin ve hatta bakanın çıkması.)

          5-Siyasi örgütlenme dışında sivil toplum kuruluşlarındaki artış.(sendikalar,kanaat önderleri derneği v.b.gibi.)

          6-Ekonomik durum.

          7-Yerel basın.

          bu kadar artıları olan ilçemizin yukarıdaki problemleri yaşamışına anlam vermek mümkün değil. Şeker var, süt var, un var…niye helva yapamıyoruz ki…..duyarsızlık, bıkkınlık ve güvensizlik bizleri yemiş ,bitirmiş. Yetkilerimiz rahatları bozulmasın diye kendilerini ulaşmaz bir konuma getirmiş ve tribünlere oynar bir vaziyete getirmiştir. Milletin hizmetkârı olması gereken bu atanmış ve seçilmişler kendilerini milletin efendisi olarak düşünmektedirler. Eğer medya da olmazsa yetkililerimiz her halde evlerinden bile çıkmayacak ve vatandaşların ve ilçemizin bu sorunlarından tamamen bihaber olacaklar. Vatandaşlardan alınan vergilerle maaş aldıkların unutanları bir şekilde düşünmeye ve duyarlı olmaya davet etmeliyiz.

          Yerde bir taş var ve bu taşın yerden kaldırılması gerekir. Temel düşüncemiz; nasıl olsa biri bu taşı kaldıracak, ben niye kaldırayım, oysa; madem bu taş kaldırılacak niye bunu kaldıran ben olmayayım. Bu taşı yerden ilk kaldıran olmak ve sorunlara katkılarımızın olması temennisi ile….

Bismillin sorunları gündeme getirmeye devam edeceğiz.

 

                                                                                                                                          Osman GÜLSEVEN

                              Eğitimci Yazar

Editör: Haber Merkezi