İmza kampanyasını başlatmak için, ne Sivil Toplum kuruluşları, nede siyasiler bir adım atmış değil, Bismil’de çevre yolu yapılması ve yetkililerin buna duyarsız kalmaması çağrısında bulunuyoruz.

YOL MEDENİYETTİR. İNSANDA DAMAR OLMASA OLUR MU?

Peki Çevre yolu nerede yapılabilir.

1-Bir tanesi Göksu köyünden Başakşehir konutları üzerinden, Aralık Köyü (Kooperatif) üstü, Tepe beldesinin üstünden çift duble yol yapılıp, Savur yoluna bağlanması,  Zaten Kooperatif sakinleri yolu işgal etmiş, yolda benim diyor.

2.ci -Çevre yolu Karaköprü mevkiden Tekelin üstünden, Eski Diyarbakır yoluna bağlanması, 40-50 Metrelik geniş yol yapınca, Bismil Esentepe mahallesi eski cezaevi kenarından Yukarıdarlı’ya kadar yapılması durumunda, O taraf gelişir.

3.cu Çevre yolu, Memuzin Bulvarı (Nokta ve Tekel yolu)  Çift yol yapıp, yukarda yapılacak çevre yola bağlanması,

4.ci Çevre yolu-  38.cadde (Sanayi mahallesi ile Akpınar mahalle arasındaki DSİ kanal yolu caddesi) çiftyol yapıp Yukardaki çevre yoluna bağlanması,

5.ci – Çevre yolu Bismil Özgürlük yolu (Kaymakamlık yanında geçen yol) Eski dolmuşlar durağından yol açıp, Şentepe üstüne kadar çiftyol olarak çıkarılması, Özgürlük Bulvarı yolu, Bismillin ortasında bitiyor. Olmaz yapılması lazım.

6.ci  sorun. Bismil’de Trafik ışıkları yok, Kobanı olaylarında Trafik ışıkları kırdılar. 2014 yılından beri, yani  4 yıldır, Trafik ışıkları yok. Bir Allah’ın kulu çıkıp ta neden trafik ışıkları neden yok demiyor.

7.ci Çevre yolu-  Bismil Batman yolu Kara köprüye kadar ve Bismil’den Göksu köyüne kadar, Acilen Tali yol yapılması gerekmektedir. Diyarbakır’da Urfa yolun kenarındaki, tali yolu gibi, Zaten Karayolları Bismil için hiç görevini yapmıyor. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Mehdi Eker, Her bayram arifesinde Bismil’e aile mezarlığı ziyaret eder. Birkaç kişi toplasa ve dese Karayolları yolu yarım bıraktı. Tali yol yok, sürekli kazalar meydana gelmekte, yol istiyoruz dese, kıyamet mi kopar. HDP düşüncesindekiler belki söylemez. Normaldir. Peki, Ak partililer neden söylemiyor.

2-101.jpg

İMAR ŞEHRİN ÖNCELİKLERİDİR. İMARSIZ ŞEHİR KİMLİKSİZ İNSANA BENZER.

Bismillin en öncelikli sorunu imardır. Belediye İmara el atması gerekir. Kim Bismilli Kayapınar, Diclekent gibi olmasını istemez. İnşaallah birgün Modern Bir şehir olur. 

Bu gün, Türkiye'de deniz altından tüp geçitler, dünyanın en büyük hava alanlarının yapılıyor. "Devletimiz Hükümetimiz Bismil’de çevre yolu esirgeyecek değildir. Bu konunun önem ve aciliyetinin Hükümet yetkililerine tam anlamıyla iletilmediği kanaati oluşmaktadır.  Bu duruma acil dikkat çekmek amacıyla Bismil’de dernek üyeleri ve Her yerde konuşan 24 İSivil Toplum Kuruluşları (BİSTK) ve gönüllü insanlar birlikte imza toplanması gerekmektedir. Bu konuda İlçe Kaymakamımız kendi çapında destek vereceği kanaatindeyim. İlçede duyarlı insanlar İlçe Kaymakama, Sayın Valiye, AK Parti İl başkanına, Eski Milletvekili Ali İhsan Merdanoğlu’ya  Ak Parti genel Başkan yardımcısı Mehmet Mehdi Eker’e, Ulaştırma Bakanına, Başbakanımıza ve Sayın Cumhurbaşkanımıza iletmeleri gerekiyor. Ama nerede kim uğraşacak. Ah Bismil sen ne kadar Güzelsin, ama sahibin yok.

Organize Sanayi bölgesi de gündeme geldi. Şimdi sessizlik hakım. İnşaallah hızlanır.

Bismil insanı neden böyle, Her şeyi Devletten bekler. Evinde Devleti suçlar. Ama ne bir yere şikâyet eder. Ne siyasilerden bir istekte bulunur. Ne bir yere dilekçe yazar, Oturur konuşur. Başka bir şey yok. Bari içlerinden bazıları Bu ilçeye sahip çıkın ya, Hepimizin davası boş, Bismil Büyük köy gibi, Bir türlü şehir olamadık.

İnşallah birileri çıkarda, İmza kampanyaları başlar. Bakalım. Neler olacak. Köylü gibi Hani Kablo, Hani saat mi diyeceğiz.

Bismil Haber Gazetesi

Genel yayın Yönetmeni

 

Editör: Haber Merkezi