Başkan Gülenç ve beraberindekileri, bilimsel danışman olarak görev yapan Dicle Üniversitesi arkeoloji bölüm başkanı Prof.Dr. Vecihi Özkaya karşıladı. Bu sıcak karşılamadan sonra Başkan Gülenç, kazı alanında çalışan işçilere karpuz ikramında bulunarak çalışanlarla bir süre sohbet etti.

Bismil Belediye Başkanı Turgay Gülenç, 12 bin 400 yıllık geçmişe sahip Mezopotamya’nın en eski yerleşim yeri olan Körtik Tepe’yi ziyaret etti. Beraberindeki Belediye Meclis Üyesi Mahmut Vural ile birlikte Bismil Körtik Tepe’de yapılan kazı alanında ilgili bilimsel danışman olarak görev yapan Dicle Üniversitesi arkeoloji bölüm başkanı Prof.Dr. Vecihi Özkaya’dan bilgi aldı.

Körtik Tepe’nin insanlık tarihinin en önemli merkezlerinden biri olduğunu söyleyen Başkan Gülenç, “Körtik Tepe’nin tarihi 12 bin 400 yıl öncesine dayanıyor.  İnsanlık tarihine ışık tutacak, hem kültür tarihine, hem yaşam biçimine, inançlarına, değerlerine ait birçok buluntu ortaya çıkarıldığı bir yerdeyiz. Bu kazılarda binlerce parça eser çıktı. Bu sahanın muhakkak muhafaza edilmesi, korunması gerekir. ” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi