Bismil’de  farklı sektördeki işletmeler de bu sebeple ya geçici olarak kapanma yolunu seçti ya da kısıtlı olarak hizmet vermeye devam ediyor.

Bilindiği gibi, İçişleri Bakanlığı'nca alınan tedbirler kapsamında 81 ilde geçici süreyle; nişan/düğün salonu, çalgılı/müzikli lokanta/kafe, , kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, nargile (AVM ve lokanta içindekiler dahil faaliyetlerinin geçici bir süreliğine durdurulmasına karar verilmişti.
Bahsi geçen işletmeler ne kadar süre kapalı olacağı belli olmadan kapalı kalması, faaliyetlerinin sınırlandırılması, yani para kazanma imkanının belirsiz bir süre için ortadan kalkması veya oldukça azalması, bir yandan personeline maaşı, bir yandan fatura ödemek ve mülkün kirasını vermek zorunda olan esnafı kara kara düşündürüp endişelendirmektedir.

Kapanış saatlerini ileriye alınsınlar
Bismil’de market ve gıda malzemesi satan işyerleri harici kalan esnafların saat:18:00 da kapatmak zorunda kalması esnafın ekonomik yönden çok zor duruma soktu.
Bismil’de esnaflık yapan Eyüp Aydoğan, biz esnaflar korona virüs nedeniyle zor günler yaşıyoruz, alınan tedbirler halkın sağlığı için olduğunu bilmekteyiz. Ama önümüzde bir bayram var oruç ayında vatandaşlar iftarlarını açtıktan sonra alışverişe çıkıyor. İftar saatinden önce yani saat: 18:00 da esnafın çoğu kapatmak zorunda kalıyor.
 Bu nedenle yetkililerden ricamız kapanış saatini ileri bir saate alsınlar bekli bu sayede zor günler geçiren esnafa iş yapıp eve ekmek götüre bilecekler.

05-080.jpg

Editör: Haber Merkezi