Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yıldız başkanlığında toplanan Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü'nün Diclekent Köprülü kavşak çalışmaları ile ilgili taleplerini değerlendirdi.

Kentteki ulaşımla ilgili tüm kurum ve kuruluşların temsilcilerinin katıldığı toplantıda Diclekent Köprülü Kavşağı yapımı işinde çalışmaların planlanan şekilde devam etmesini sağlamak için Migros Kavşağı ile Huzurevleri Kavşağı arasındaki işin daha hızlı ve kısa sürede tamamlanması amacıyla gece vardiyalı olarak çalışmaların yürütülmesi kararlaştırıldı.

Aynı çalışma için Diyarbakır-Urfa Bulvarını kesen 21. Sokağın Bulvara bağlantısı (Trafo yanı), 341. ve 344. Sokağın Bulvara bağlantısı (Malabadi Otel yanı), Doğan Düğün Salonu yanında Bulvara bağlantısı, Hatboyu Caddesi'nin Bulvara bağlantısı, 495. Sokağın Bulvara bağlantısı inşaat çalışması bitinceye kadar trafiğe kapatıldı.

UKOME ayrıca, Urfa-Diyarbakır Devlet Yolunun (Pirinçlik İl Yol ayrımı-Kantar Kavşağı arasında) toprak işleri, sanat yapıları ve üstyapı yapılması işi yapım çalışmaları devam ettiğinden söz konusu yol yapım çalışmaları tamamlanıncaya kadar trafik akışının kontrollü olarak tek şerit halinde sağlanmasını kararlaştırdı.

Editör: Haber Merkezi