İçişleri Bakanlığı'nın Valiler Kararnamasi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Alınan karara göre Türkiye genelinde 41 ilin valisi değişti, 19 ilin valisi ise merkeze alındı.

Bugün yayımlanan kararname ile Kocaeli Valisi Güzeloğlu, Diyarbakır Valisi olurken, Diyarbakır Valisi  Hüseyin Aksoy da Kocaeli Valisi olarak atandı. Son kararname ile birlikte Valiler Aksoy ve Güzeloğlu'nun son 11 yıldır görev yaptıkları illerin valilik makamlarını birbirlerine devrettikleri ortaya çıktı.

Hasan Basri Güzeloğlu kimdir?

22 Eylül 1964 Ankara doğumlu olan Hasan Basri Güzeloğlu, idareci bir aileden gelmektedir. İlk, orta ve lise eğitimini ülkenin değişik yörelerinde tamamlamıştır. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden 04 Temmuz 1985 tarihinde birincilikle mezun olan Güzeloğlu, 1985 yılında açılan İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı sınavını da birincilikle kazanarak mülki idare amirliği mesleğine girmiştir.

Şanlıurfa-Siverek ve Kütahya-Simav ilçeleri Kaymakam vekilliği yapan Güzeloğlu, 1989 yılı Haziran ayında İçişleri Bakanlığında 74’üncü Dönem kaymakamlık kursunu ikincilikle bitirerek tercihi ile Kahramanmaraş ili Türkoğlu İlçesine atanmıştır. Sonra sırası ile Elazığ ili Baskil İlçesi, Bitlis ili Güroymak İlçesi, Niğde ili Ulukışla İlçelerinde kaymakam olarak görev yapmıştır.

10 Eylül 1997 tarihinde İçişleri Bakanlığı tarafından başarısı doğrultusunda sınıf yükseltilerek İzmir İli Menderes İlçesi Kaymakamlığı görevine atanmıştır.

1987 yılında İçişleri Bakanlığı tarafından bir yıllık süre için İngiltere'ye mesleki inceleme ve staj programı için gönderilen Güzeloğlu; Bakanlık ve Valilik düzeyinde çok sayıda takdir ve teşekkür belgelerinin yanı sıra çalıştığı il ve ilçelerin 'Fahri Hemşehrilik' beratları; bölge, il ve ilçe sivil toplum kuruluşlarından alınmış özel ödül ve başarı belgelerine sahiptir.

Hasan Basri Güzeloğlu Türk İdareciler Derneği ve İçişleri Bakanlığı tarafından birlikte yapılan seçim sonucu 1996 yılı 'Türkiye'de Yılın İdarecisi Hizmet Ödülü'nü almıştır. Güzeloğlu ayrıca 2002 yılında Türk İdareciler Derneği tarafından verilen '2002 Yılı İzmir'de Yılın İdarecisi Hizmet Ödülü'nü de almıştır.

Vali Güzeloğlu, ulusal düzeyde yayımlanan birçok basın organı ve dergi tarafından 'Yılın Valisi' ödüllerini ve 2003 yılı Anadolu Gazeteciler Birliği GAP Oskar’ı ödül töreninde yılın 'En Başarılı Valisi' ödüllerini kazanmıştır.

Ayşe Güzeloğlu ile evli olan Hasan Basri Güzeloğlu'nun 2 çocuğu bulunmaktadır. Yayımlanmamış bir adet sosyolojik araştırması olan Güzeloğlu, İngilizce bilmektedir.

Editör: Haber Merkezi